Translate

27 Mart 2013 Çarşamba

Çalışan annelere erken emeklilik müjdesi






27 Mart 2013 - 12:08

Çalışan annelere erken emeklilik müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Şu anda 2 çocukla ilgili bir uygulamamız var. Gerek bu konuyla ilgili, gerekse kadın istihdamını etkilemeyecek, sosyal güvenlik dengelerini bozmayacak ve sağlıklı nesillerin korunması adına bakanlıklar arasında bir çalışmamız var“ dedi.

Çalışan annelere erken emeklilik müjdesi

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Faruk Çelik, “Çalışan kadınların çocuk sayısına göre erken emeklilik konusunda bir yasal düzenleme olacak mı?” şeklindeki soruya, “Şuandaki uygulamada 2 çocukla ilgili bir uygulamamız var. Gerek bu konuyla ilgili, gerekse kadın istihdamını etkilemeyecek, sosyal güvenlik dengelerini bozmayacak ve sağlıklı nesillerin korunması adına bakanlıklar arasında bir çalışmamız var. Ama en önemlisi kadın istihdamını olumsuz etkilememesi gerekiyor alacağımız kararların. Bu çerçevedeki çalışmalarımız henüz neticelenmedi. Bunun dışındaki değerlendirmeleri spekülatif değerlendirme olarak ele almakta fayda var diye düşünüyorum” diyerek cevap verdi.


Bakan Çelik, “Genel bir çerçeve oluştu mu?” şeklindeki soruya ise “Daha önceki değerlendirmemde 8-10 maddelik olabilecek çalışma alanları ile ilgili görüşlerimi paylaşmıştım. O alanlarla ilgili çalışma yapılabilecek. Aktörel dengeleri bozmayacak, en önemlisi kadın istihdamını etkilemeyecek düzeyde düzenlemeler yapılacak. Ama bu 8-10 alanın hangilerinde adım atılacak onu ilgili bakan arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde değerlendireceğiz ve Başbakanımıza sunacağız” ifadeleri ile cevap verdi.

Çalışmanın daha çok doğum izinlerinin artırılması üzerine olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Çelik, “Kişisel görüşüm olarak, Başbakanımız gelecekteki nüfus yapımız açısından 3 çocuğun ne kadar önemli olduğunu vurguluyorlar. Bu konu bir başlık olabilir, 2 çocuk 3 çocuğa çıkabilir ama bu kişisel bir görüş. Heyetin yapacağı değerlendirmede tüm bu konuda ele alınacak ve Başbakanımıza arz edilecek” diye konuştu.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/calisan-annelere-erken-emeklilik-mujdesi/ekonomi/ekonomidetay/27.03.2013/1685907/default.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder