Translate

1 Mart 2013 Cuma

Doğa Koleji dil eğitiminde yeni bir dönem başlattı



Doğa Koleji dil eğitiminde yeni bir dönem başlattı

Doğa Koleji, Oxford University Press ile işbirliği yaptı. Doğa Koleji ve Oxford University Press, 'Oxford Kalitesi Programı' kapsamında müfredat, ölçme- değerlendirme gereçleri ve öğretmeneğitiminde en yüksek kaliteyi sağlamak için birlikte çalışacak.


İstanbul - Doğa Koleji eğitim sektöründeki tecrübesini, 300 yıllık tarihi ile dünyanın en prestijli yayıncılık kuruluşu olan Oxford University Press ile birleştirdi. OxfordÜniversitesi’nin yayıncılık kuruluşu Oxford University Press ile işbirliği anlaşması yapan Doğa Koleji, İngilizce eğitimini yeniden tanımlıyor.

Doğa Koleji, Oxford Kalite Programını uygulayarak öğrencileri,öğretmenleri ve ebeveynleri güzel bir içerikle buluşturuyor. Doğa Koleji öğrencileri, akademik içeriğin Oxford University Press standartlarıdoğrultusunda yapılandırıldığı ve bu içeriğin %100 Oxford University Press akademik danışmanlığı ile yönetildiği bir eğitim alıyorlar.
Doğa Koleji Quality School programı yalnızca yazılı materyallerden oluşmuyor, 21.yy eğitim yönetimi doğrultusunda öğrencilerin teknoloji yeterliliği göz önünde bulunduruluyor. Bu nedenle de “basılı ve online içeriğin birlikte kullanıldığı” eğitim sistemi temel alınıyor. Doğa Koleji Oxford Quality School programında öğrencilerin dil gelişim takibi Oxford Test of English ile uluslarası standartlarında ölçme değerlendirme araçlarıyla hazırlanıyor.

Eğitimde mükemmelliği sağlayacak olan Oxford University Press tablet içeriği, akıllı tahta materyalleri, web üzerinden veli desteği, dijital sözlük ve dijital okuma kütüphanesi Doğa Koleji Oxford Quality Okullarının ayrıcalıklı öğrencilerine sunuluyor. Anaokulundan liseye tamamen İngilizce konuşulan bir ortamda bulunan öğrenciler, “Oxford Street” programı ile yurtdışındaki sosyal yaşamı deneyimliyor, iletişimsel yeterliliklerine yön veriyor.
 

Yurt Dışında Eğitim Fırsatı

Doğa Koleji ile Oxford University Press arasındaki Quality School işbirliği, Oxford University Press İngiltere merkez yönetimi tarafından takip ediliyor. Oxford Quality School programının Türkiye dışında uygulandığı farklı ülkelerdeki seçkin eğitim kurumları ile Doğa Koleji arasındaki iletişim ağının ve bilgi alış verişinin sağlanması için İngiltere merkezde düzenlenecek yıllık toplantılarla iş birliğine farklı vizyonlarla
da değer katmak hedefleniyor. Doğa Oxford Quality School öğrencileri, içeriği Oxford university Press tarafından oluşturulan 2 haftalık yurt dışı eğitim programına da dahil olabilecekler ve Doğa Oxford Quality School’da eğitimini 1.likle tamamlayan öğrenciler, Oxford university Press sponsorluğunda 2 hafta İngiletere Eğitim bursuna hak kazanacaklar.

Her yıl isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir bölümünü Oxford University Press tarafından hazırlanan içerik ile yurt dışında alabiliyor. “Oxford Delegates" ulusal ve uluslararası konferanslara ve projelere katılarak sosyal ve lider yönlerini geliştiriyor. Ayrıca ölçme-değerlendirme araçlarından akademik müfredata, dijital kaynaklardan veli desteğine kadar tüm içerik Oxford University Press danışmanlığı ile hazırlanıyor,
Doğa Koleji farkı ile sunuluyor. Doğa Koleji Oxford Quality School’da sadece İngilizce derslerinde değil; branş, SOES ve t-MBA derslerinde de eğitim dili olarak İngilizce kullanılıyor. Böylece öğrenciler özel alanlara yönelik içerik ile de buluşuyor.
 

Dijital Eğitim Dijital Kütüphane
Öğrencilerin hem evden hem de okuldan ulaşabilecekleri kesintisiz ve sınırsız öğrenme olanağı sunan Oxford University Press’in tüm dijital içeriği, Doğa Koleji’nin eşsiz teknoloji imkânları sayesinde dijital kütüphanede buluşuyor. Doğa Koleji Oxford Quality School, öğretmenlerin kişisel ve akademik gelişimleri için İngiltere’de sertifikalı programlar sunuyor, böylelikle öğretmenler eğitim içeriğini sürekli
güncel tutuyor.

 
Oxford Kalite Programı global bir çözüm önerisi

Doğa Koleji ile işbirliğinin Oxford University Press için ayrı bir yeri olduğunu belirten Emrah Özpirinççi “Amacımız bu işbirliğini çok daha ileriye götürmek. Doğa Koleji ile olan bu özel işbirliğimiz aynı zamanda Oxford University Press’in İngiltere merkez yönetimi tarafından da takip edilip, şekillendiriliyor. Şu gerçeği unutmamak gerekir; öğrencilerimizin iyi yetiştirilebilmesinin temelinde geleceği düşünerek planlanmış bir müfredatın dışında iyi eğitilmiş, deneyimli ve motive olmuş öğretmen gerçeği var. Müşterek amacımız özellikle bağlı olduğumuz Oxford Üniversitesi’nin gerekli birimlerinin de desteğini alarak eğitim alanında en iyisini yapabilmek” dedi.

 
1 Mart 2013

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=401730&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder