Translate

28 Mart 2013 Perşembe

Öğrencilere 60 bin Necip Fazıl kitabı dağıtıldı

Öğrencilere 60 bin Necip Fazıl kitabı dağıtıldı      

Öğrencilere 'İslam Tasavvufu'

Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek'in 6 farklı eserinden 60 bin kitap, Konya'daki lise öğrencilere dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Necip Fazıl'ın; Çile, Babıali, Aynadaki Yalan, Çöle İnen Nur, Hikayelerim, Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu adlı kitaplarını, Konya Lisesi öğrencilerine dağıttı.
Gürsoy, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, meslek odaları ve borsaların işbirliğiyle 20-26 Mayıs tarihleri arasında, Vefatının 30. Yılında Necip Fazıl'ı Anma Etkinlikleri adı altında kapsamlı programlar düzenleneceğini söyledi.
Konya genelinde, kitapların 251 liseye ücretsiz olarak dağıtıldığını ve etkinliklerin başlayacağı 20 Mayıs'a kadar öğrencilerin bu kitapları okuyacaklarını ifade eden Gürsoy, “Bu faaliyetle amacımız; okuma kültürünü daha da geliştirmektir. Bu kitapların 9, 10 ve 11. sınıftaki öğrencilerimiz tarafından okunmasını hedefliyoruz. Bundan sonra her yıl bir başka yazarımızın eserini Konya'da gençlerimize ücretsiz olarak dağıtmayı öngörüyoruz” diye konuştu.
Gürsoy, okuma kültürünü çocukların ayrılmaz bir parçası haline getirmek istediklerini vurguladı.
ETKİNLİK PROGRAMI
Etkinlikler kapsamında, büyük şair, piyes yazarı ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek'in yaşamı, sanatı ve davasının hafızalarda yeniden canlanması adına faaliyetler düzenlenecek.
Etkinlikler boyunca, Necip Fazıl'ın “Bir Adam Yaratmak”, “Reis Bey”, “Mümin ile Kafir” gibi eserlerinden uyarlanan sinema filmlerinin ücretsiz gösterimi yapılacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, hafta boyunca, şiir dinletileri, tiyatrolar ve konser etkinlikleri düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından bestelenmiş Necip Fazıl eserleri seslendirilecek. Ayrıca, Mevlana Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımının hedeflendiği “Necip Fazıl'ı Okuyoruz” isimli kitap okuma programı gerçekleşecek.
20-22 Mayıs tarihleri arasında “Uluslararası Necip Fazıl Sempozyumu”nun da düzenleneceği etkinlikler çerçevesinde, 5 bin farklı kuruma, 71 bin görsel ulaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından “500 bin öğrenciye 500 bin kitap” faaliyeti kapsamında ise Konya'daki ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerine Necip Fazıl'ın biyografik kitapları dağıtılacak.
28.03.2013


 http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/haber/22910351.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder