Translate

1 Mart 2013 Cuma

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi



01 Mart 2013 - 11:54

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi

ÖSYM, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne ilişkin konu ağırlıklarıyla örnek soruları internet sitesinden adaylarla paylaştı.


Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi
ÖSYM, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin konu  ağırlıklarıyla örnek sorularını internet sitesinden adaylarla paylaştı.
ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, test konularının  ağırlıkları ve örnek sorulara ilişkin bilgi verildi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı’nın ”Kamu  Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel  Yönetmelik” kapsamında imzalanan protokole göre yapılacak testin konuları ve  test içindeki ağırlıklarıyla ilgili ÖSYM tarafından uzman kişilerden oluşturulan  komisyonun çalışmalarını tamamladığı bildirildi.
 
Açıklamada, 2013’te Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve  Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik  (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil  (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında uygulanacak teste ilişkin konu  başlıkları ve konuların test içindeki ağırlıkları, sınav yapılacak alanlara göre  adayların bilgisine sunulduğu belirtildi.
 
Sınav yapılacak her alan için ayrı ayrı örnek soruların hazırlandığı  bildirilen açıklamada, testteki sorular hakkında fikir vermesi amacıyla adayların  ÖSYM’nin internet sitesinden konu ağırlıklarıyla örnek sorulara ulaşabileceği  kaydedildi.

http://egitim.milliyet.com.tr/ogretmenlik-alan-bilgisi-testi/egitimdigersinavlar/haberdetay/01.03.2013/1675022/default.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder