Translate

3 Mart 2013 Pazar

Okullarda ücretsiz yemek projesi


Okullarda ücretsiz yemek projesi



03 Mart 2013 - 02:30milliyet.c
  • om.tr » 
  • Gündem» 
  • Haber
  • YESİDEF, çocukların beslenme sorununun çözümüne yönelik hazırladıkları projeyle öğrenci başına yıllık 440 dolara okullara yemek sağlayabileceğini açıkladı

    Okullarda ücretsiz yemek projesi
    İSTANBUL Milliyet
    Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu’nun (YESİDEF), ilk ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi ile ilgili hazırladığı proje, “Yeni Neslin Beslenmesi” konulu toplantıda tartışıldı. Toplantıya Ak Parti’nin AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 600 yemek sanayicisi katıldı. Soylu, ülkenin sağlıklı beslenip büyümesi ve iyi bir eğitim almasının sağlamanamaması halinde diğer ülkelerle rekabetin mümkün olamayacağını belirterek, “Hedefimiz çok açık. Yeniden bir İbn-i Sina’yı, Mimar Sinan’ı bulabilmektir, keşfedebilmektir. Toplumumuzda vardır. Hedefimiz dünyada sadece ekonomik gücüyle değil, insanlık gücüyle de değer transfer anlayışı gerçekleştirebilen anlayışı gerçekleştirebilmektir. Çocukların test ve tost arasına sıkıştırılmaması gerekiyor. İlgili bakanlıklara sizlerden aldığım bu çok kıymetli projenin raporunu ileteceğim” dedi.
    ‘Herkesin hakkı’
    YESİDEF Genel Başkanı Hüseyin Bozdağ ise, her gün okullarda öğrencilere yemek vererek hem çocukların ve velilerin üzerindeki maddi yükü azaltabileceklerini hem deSağlık Bakanlığı’nın obezitediyabetkalp damar gibi hastalıklarla mücadelesine önemli destekler verebileceklerini belirterek şöyle konuştu:
    “81 ilde örgütlenmiş 3 bin 300 yemek sanayicimizle ortalama her gün 22 milyon insanımıza yemek hazırlamaktayız. Kadrolarımızda bulunan gıda mühendisleri, diyetisyenler gibi uzmanlar eşliğinde hazırladığımız sağlıklı yemeklerimizi şimdi de okullardaki çocuklarımızla buluşturmak istiyoruz. Çünkü sağlıklı gıdaya ulaşmak herkesin hakkı. Bu haktan maalesef çocuklarımız yeterinceyararlanamamakta. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ‘Yeni nesli nasıl sağlıklı besleriz?’ sorusuna önemli cevaplar oluşturan projemiz ile 69 bin okulumuzdaki 17 milyon öğrencimiz ve 555 bin öğretmenimize her gün 3 çeşit öğle yemeği vermeyi, sağlıklı gıdaya ulaşmayı taahhüt etmekteyiz.

    Kişi başı 440 dolar
    Okullarda ücretsiz yemek verilmesi için devlet ABD’de bin 500 dolar, Rusya’da da bin 200 dolar öğrenci başına harcama yapmakta. YESİDEF olarak, devletimizin yıllık öğrenci başına 440 dolar yatırım yapması halinde bu hizmeti rahatlıkla verebileceğimizi taahhüt ediyoruz. Proje kapsamında okullarımıza 3 yıl içerisinde ücretsiz olarak mutfaklar kuracağız. Her gün öğle yemeklerinde çocuklarımızı 3 çeşit yemek ile buluşturacağız.”

    http://gundem.milliyet.com.tr/okullarda-ucretsiz-yemek-projesi/gundem/gundemdetay/03.03.2013/1675583/default.htm

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder