Translate

3 Mart 2013 Pazar

Türkiye Bursları'na başvurular başladı


2 Mart 2013


Türkiye Bursları'na başvurular başladı

Türkiye’de yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen uluslararası öğrenciler için başvuru dönemi başladı. Adaylar, burs için siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, hukuk, mühendislik, İslami ilimler, tarım gibi birçok alanda başvuruda bulunacak.

Yurtdışından başvuru yapan öğrenciler Türkiye’nin önemli üniversitelerinde burslu olarak yüksek lisans ve doktora yapabilecek. Adaylar burs için siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, hukuk, mühendislik, İslami ilimler, tarım, iktisat, medya ve iletişim, tarih, sosyoloji, mimarlık, dilbilim ve daha pek çok alanda başvuru yapabilecek.
Bir lisans programından mezun ya da bu akademik yıl sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar Türkiye Bursları’na başvurabilecek. Adaylardan yüksek lisansa başvuracakların 01.01.1983, doktoraya başvuracakların ise 01.01.1978 veya daha sonrası doğumlu olmaları şartı aranıyor. Ayrıca başvuracağı düzeyde Türkiye’de bir programda halen eğitim görmemeleri gerekiyor.
Adaylara aylık burs, üniversite öğrenim harcı, sağlık sigortası, yurt, Türkçe eğitimi ile ilk kayıt ve mezuniyet dönemlerinde ulaşım desteği verilecek.
Başvurular www.turkiyeburslari.gov.tr veya www.trscholarships.org internet adresleri aracılığıyla yapılabilir. İnternet üzerinden başvuru yapacak adaylar, öncelikle kullanıcı adı ve şifre alarak yeni bir başvuru hesabı oluşturacak. Sisteme bu hesapla giriş yapan adaylar başvuru formunu doldurduktan sonra istenen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını tamamlayacaklar.

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/22723216.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder