Translate

15 Mart 2013 Cuma

YGS giriş belgeleri internette

YGS giriş belgeleri internette

ÖSYM, YGS giriş belgelerin erişime açtı. 24 Mart Pazar günü sınava girecek adaylar https://ais.osym.gov.tr adresinden giriş beglelerini edinebilirler.


Ankara- ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, YGS başvurusu yapan adayların, sınavlara girecekleri bina ve salonlara atama işlemleri tamamlandı. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2013-YGS Sınava Giriş Belgesi’ni, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilirler.

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Üniversite adaylarına sınava giriş belgeleri gönderilmeyecek. Öğrencilerin internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalı. Giriş belgesi yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Açıklamada, adayların sınava girecekleri binayı 24 Mart’tan önce görmelerinin faydalı olacağı hatırlatılarak, “Adayların sınava girebilmeleri için 2013-YGS Sınava Giriş Belgesi’nin dışında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur” denildi.

Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Diğer belgeler kabul edilmeyecek


Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. kimlik numarası bulunmalı, pasaportun süresinin de geçerli olması gerekiyor. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek.

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak, alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, soğuk damga veya fotoğrafı bulunmayan 2013-YGS adaylarının, kimlik

 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=404514&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder