Translate

14 Kasım 2012 Çarşamba

'Okullar Hayat Olsun' Projesi



14 Kasım 2012 - 14:16

'Okullar Hayat Olsun' Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ersöz: ”Türkiye 2023 yılı hedeflerini gerçekleştireceksemutlaka daha eğitimli bir nüfusa, iş gücüne vetopluma sahip olmak durumundadır”


'Okullar Hayat Olsun' Projesi


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı  Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, ”Eğer Türkiye 2023 yılı hedeflerini  gerçekleştirecekse 2023’te dünyanın kalkınmış 10 büyük ekonomisi içerisine  girecekse mutlaka daha eğitimli bir nüfusa, iş gücüne ve topluma sahip olmak  durumundadır” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ”Okullar Hayat Olsun”  projesinin bilgilendirme toplantısında katılan Ersöz burada yaptığı açıklamada,  projenin Kocaeli’de mart ayından itibaren başarıyla yürütüldüğünü bildirdi.
Projenin amacının eğitimi topluma yaymak, toplumu da okullarla  buluşturmak olduğunu anlatan Ersöz, toplumun eğitim seviyesinin yükseltilmesi  hedeflediklerini söyledi. Ersöz, bu gün ortalama yetişkin bir vatandaşın okulda  eğitimde geçen süresinin 6,5 yıl olduğunu vurgulayarak, gelişmiş ülkelerde bu  sürenin 12 yılın üzerine olduğunu kaydetti.
”Türkiye 2023 yılı hedeflerini gerçekleştirecekse 2023’de dünyanın  kalkınmış 10 büyük ekonomisi içerisine girecekse mutlaka daha eğitimli bir nüfusa  daha eğitimli iş gücüne ve daha eğitimli topluma sahip olmak durumundadır” diyen  Ersöz, başlatılan projeyle toplumla okullar arasında kopan ve zayıflayan bağın  yeniden tesis edileceğini ifade etti.
Ersöz, projeyle kıt kaynakların etkin kullanılmasının da sağlanacağını  anlatarak, okulların genellikle okul saati dışında pek kullanılmadığını, projeyle  okulların mahalle sakinlerince her türlü etkinlikte kullanılmasını  sağlayacaklarını bildirdi.
Proje kapsamında 1 yıl içerisinde 70 il, 650 ilçe belediyesiyle protokol  imzalandığını dile getiren Ersöz, okulların kütüphanelerinde ve bilgisayar  odalarında yapılan yeni planlamalarla zenginleştirilmiş kütüphaneler  oluşturulduğunu anlattı.
Ersöz, okul bahçelerinde eğlence ve etkinlik alanları, ağaçlandırma  çalışmaları, çardak, çocuk oyun alanları, spor alanları ve amfi tiyatro  yaptırıldığını vurguladı.
 ”Okullar Hayat Osun” projesi, Kocaeli’deki 183 okulda hayata geçirildi.  Proje kapsamında açılan 35 kurstan bin 180 kişi yararlanırken, çalışmalar  kapsamında kentteki okullarda 3 yüzme havuzu, 24 kamelya, 54 çocuk oyun alanı, 49  spor salonu yapıldı.
 http://egitim.milliyet.com.tr/-okullar-hayat-olsun-projesi/egitimdunyasi/haberdetay/14.11.2012/1626996/default.htm?ref=milliyet_anasayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder