Translate

24 Kasım 2012 Cumartesi

9 yaşında kıza korsan müzik baskını!

9 yaşında kıza korsan müzik baskını!

Ayı Winnie yapıştırmalı bilgisayarına el konuldu
 
24 Kasım 2012 Cumartesi, 17:45:08
 
HABERTÜRK
Bu yıl korsan dosya paylaşım sitesi Pirate Bay'i engelleyerek gündeme gelen Finlandiya Korsanla Mücadele Merkezi(CIAPC) işini ne kadar ciddiye aldığını yine tüm dünyaya kanıtladı.
Korsan müzik indirdiği gerekçesiyle dokuz yaşındaki kızın evine düzenlenen baskında kızın Ayı Winnie yapıştırmalı dizüstü bilgisayarına el konuldu.
Bu baskının nedeni ise adı açıklanmayan küçük kızın Fin pop sanatçısı Chisu'ya olan sevgisi. Chisu'yu çok seven ancak albümünü alacak parası olmayan kız şarkılarını internette korsan olarak indirdi. Bunu öğrenip üzülen babası ise mağazaya giderek albümün orijinalini kızına hediye etti. Ancak şarkılar indirilmiş olduğu için eve CIAPC tarafından 600 Euro'luk ceza gönderildi.
Baba bu cezayı pek ciddiye almayınca CIAPC polis ekibiyle beraber düzenlediği baskınla Ayı Winnie yapıştırmalı bilgisayara el koyarak 9 yaşındaki 'korsana' dersini verdi.
Polisin kendisine 'mafya tarzı' cezanı ödemiş olsaydın bunlar başına gelmezdi' dediğini ifade eden sinirli baba 'Yetişkinler interneti kullanırken sorumsuz davranırken 9 yaşlındaki kızdan nasıl bilinçli olması bekleniyor? Cezayı ödemek için 2 haftalık gelirimden vazgeçmem gerekiyordu" dedi.
Finlandiya vatandaşlarının internetteki haklarını savunmak için kurulan Electronic Frontier Finland'ın Başkan Yardımcısı Ville Oksanen ise "Telif hakkı korumak adına küçük kızların bu muameleye maruz kalmasını doğru bulmuyoruz" diyerek aileye destek verdi.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/797172-9-yasinda-kiza-korsan-muzik-baskini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder