Translate

13 Aralık 2012 Perşembe

İngiltere, öğrenci vizesini zorlaştırıyor

İngiltere, öğrenci vizesini zorlaştırıyor

İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, öğrenci vizelerinde suistimali önlemek için daha fazla başvuru sahibiyle mülakat yapılacağını söyledi.


Londra- İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, gelecek Nisan ayından itibaren sadece vize başvurusunda sunulan belgelerin incelenmeyeceğini, bakanlık personelinin 100 binden fazla başvuru sahibiyle yüz yüze mülakat yapacağını kaydetti.
İçişleri Bakanı, İngiltere'nin eğitim merkezi olma konumunu koruyacağını, ancak öğrenci vizelerinin ülkede çalışmak için kullanılmasının önüne geçeceklerini belirtti. May, göçmen sayısıyla ilgili hedeflerini tutturacaklarını da sözlerine ekledi.
İngiltere'de 2010 yılında yapılan genel seçimle göreve gelen Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti, 2015 yılına kadar ülkeye gelen göçmenlerin sayısını 100 binin altına çekmeyi hedefliyor. Geçen hafta açıklanan verilere göre, bu yılın Mart ayı itibarıyla bu sayının 242 binden 183 bine düştüğü bildirildi.
İngiliz hükümeti göreve geldikten sonra, özellikle Avrupa ekonomik bölgesi dışından gelen öğrencilerin vize başvurularını sıkılaştırmıştı. Öğrenci vizelerinin suistimal edildiğine ve yasa dışı göçe neden olduğuna inanan hükümet örneğin, İngilizce öğrenmek için ülkeye gelecek kişilerin temel düzeyde İngilizce bilmelerini istiyor.

 
13 Aralık 2012
 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=385192&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder