Translate

9 Ocak 2013 Çarşamba

''Konfüçyus'', Boğaziçi Üniversitesi'nin

''Konfüçyus'', Boğaziçi Üniversitesi'nin

Boğaziçi Üniversitesi, Çince dil eğitimi veren ve kültürünü tanıtan dünya çapındaki 400 Konfüçyus Enstitüsü arasından ''Yılın En İyi Konfüçyus Enstitüsü'' ödülüne layık görüldü.


İstanbul- Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, bu yıl yedincisi gerçekleştirilen ''Konfüçyus Enstitüleri Kongresi'' geçtiğimiz haftalarda Çin'in başkenti Pekin'de yapıldı. Konfüçyus Enstitüsü merkezi HANBAN tarafından verilen ödüle, bu yıl tüm dünyadan 16 enstitü layık görülürken, ödülü Türkiye'den ise Boğaziçi Üniversitesi aldı.
Ödül, Pekin'de düzenlenen törenle Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'na, Politbüro Üyesi ve HANBAN sözcüsü Liu Yandong tarafından takdim edildi.
Boğaziçi Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, 18 Mart 2008 tarihinde HANBAN ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanan anlaşmayla resmileşerek, 10 Aralık 2008 tarihinde Şanghay Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanan ortaklık anlaşması ile faaliyetlerine başladı.
Konfüçyus Enstitüsü, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği ile kendi öğrencileri dışında kamuya açık Çince eğitimi de veriyor. Enstitünün Türk direktörlüğünü Prof. Dr. Selçuk Esenbel, Çin direktörlüğünü ise Dr. Ni Lan yürütüyor.
Konfüçyus enstitülerinde, Çince dil eğitiminin yanı sıra, Çince kitaplar, multimedya kaynaklar ve Çince eğitmenlerine staj imkanları sağlanıyor. Çince yeterlilik sınavı, Çin dili eğitmenlerinin sertifikalandırılması, Çin'in eğitim sistemi ile kültürü konularında bilgi ve danışmanlık hizmeti verilmesi, çeşitli kültürel etkinliklerin düzenlenmesi, Çin burslarının koordine edilmesi enstitünün hizmetleri arasında yer alıyor.
 
9 Ocak 2013

 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=391338&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder