Translate

21 Şubat 2013 Perşembe

Küçükler yoruluyor büyükler sıkılıyor


Küçükler yoruluyor büyükler sıkılıyor

Öğretmenler, 60-66 aylık öğrencilerin okula başlamasına ilişkin endişeleri doğruladı.



Cumhuriyet/Ankara Bürosu- İlkokul 1. sınıföğretmenleri, zümreöğretmenler kurulu toplantılarında 4+4+4sisteminin en çok sorunlu konusu olan 66 aylıköğrencilerin eğitime başlaması ve büyüköğrencilerle birlikte aynısınıfta eğitim görmesiyle ilgili şikâyetlerini iletti. “Küçükler yoruluyor, büyükler sıkılıyor” diyen öğretmenler, “66 ayın altındaki çocukların veli isteğine bırakılmadan, 1. sınıfa alınmamasını” istedi.

İlkokul 1. sınıf öğretmenleri, 4+4+4 sisteminin uygulanmaya başlandığı ilk günden bu yana tartışılan 60-66 ay yaş grubu öğrencilerinin velilerin isteğiyle okula başlaması, 66-72 aylık öğrencilerinse zorunlu olarak okula başlatılmasıyla ilgili yaşanan sıkıntıları, zümre toplantılarında dile getirdi. Bazı okullarda sınıfların yaş gruplarına göre oluşturulduğu, bazı okullardaysa karma gruplar halinde eğitim verildiğinin belirtildiği toplantıda, “Küçük çocukların etkinliklerde yorulduğu, büyük çocuklarınsa sıkıldığı, büyük çocuklar için müfredatın hafif olduğu” aktarıldı.

Ankara Pursaklar ilçesindeyse yaş grubu aralığının neden olduğu sıkıntıların “66 ayın altındaki çocukların veli isteğine bırakılmadan, 1. sınıfa alınmaması” ile aşılacağı görüşü dile getirildi.

Adıyaman’da düzenlenen il zümre öğretmenler kurulu toplantısında da“66 ayın altındaki öğrencilerin okul kayıtlarının veli isteğine bırakılmaması, bunun öğretmenlerce oluşturulacak kurul tarafından kararlaştırılması” istendi. Adıyaman toplantısında ayrıca, yaş farkının öğrencilerin dersleri kavramalarında da farklılığa yol açtığı,“heterojen sınıflarda derslerin işlenişi ve sınıf içi davranışlarda sorunlar yarattığı” belirtildi. Okullardaki fiziki yapıların öğrencilere uygun olmamasıyla ilgili endişeleri de belirten öğretmenler “Özellikle lavaboların öğrencilere uygun hale getirilmesini” istedi.

 
‘Yaş farkı azaltılsın’

“Ankara İl Raporu”nda yaş farkı nedeniyle sınıflarda “seviye farklılıklarının oluştuğu” belirtilerek “Bu farklılıkları gidermek için 6-12 ay gibi yaş farklılıkları yerine 1-3 ay gibi yaş farklarının düşünülebileceği” ifade edildi. Öğretmenler, bakanlığın 60-72 ay çocukların sorunlar yaşamaması için hazırladığı 14 haftalık uyum programının ilk dönemde değil “İkinci dönem başında” verilmesini istedi.

Öğretmenler bilmiyor 

Ankara’da ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin katıldığı zümre toplantısındaysa “Ders müfredatlarının yoğun olduğu, buna karşın ders saatlerinin yetersiz kaldığı, bunun için ders saatlerinin azaltılması ya da müfredatın değiştirilerek yoğunluğun azaltılması geretiği belirtildi. Toplantıda, değişen ders programlarının öğretmenlere yeterince tanıtılmaması nedeniyle hizmet içi eğitim verilmesi gerektiği” vurgulandı.
21 Şubat 2013

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=400250&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder