Translate

10 Nisan 2013 Çarşamba

Ev yapımı fotoğraf makinesi ilgi odağı

Ev yapımı fotoğraf makinesi ilgi odağı

Ucuz olsun diye evinde ikinci el parçalardan dijital geniş açılı fotoğraf makinesi yapan İngiliz öğrenci, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 300 sipariş aldı.


İstanbul- Galler'de yaşayan 25 yaşındaki öğrenci Greg Dash'ın, eski fotoğraf makinesi parçalarını biraraya getirerek yaptığı makine kısa zamanda meraklıların ilgisini çekti.

12 megapixellik fotoğraf makinesinin eni 4, boyu 2 santimetre. LCD ekranı yok fakat HD video çekebiliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Britanyalı öğrenci, şimdi evde yaptığı makinelerini 65 sterlinden satıyor ve Taiwan'dan 50 sipariş almış.

Swansea'de üniversiteyi bitiren ve Cardiff'de lisans üstü eğitim yapan Dash, kamerasına geniş açılı objektif almaya parası yetmeyince bu makineyi yapmaya girişmiş.
Bursunu ödeyecek

Dash, çok küçük yaştan beri fotoğrafçılığa meraklıymış ama sadece eski, film kullanan fotoğraf makineleri kullanmış.

"Bir arkadaşım, bana bir kaç yıl önce tek mercekli yansıtmalı kamera hediye etmişti. Ben de ona bir geniş açı almak istedim. Ama yüzlerce sterlindi. Bir öğrenci olarak alabilmem imkansızdı. Ama eski makinelerimin parçalarını kullanmayı düşündüm o zaman"
diyor.

Dijital fotoğraf makinelerinin çoğundan farklı olarak Dash'ın yaptığı makinede ekran yok ve çekilen fotoğraflar görülemiyor.

Şu anda yenilenebilir enerji ve ekolojik turizm üzerine Aberystwyth Üniversitesi'nde doktorasını yapmakta olan Dash makinesinin en çok sevdiği yanının da bu olduğunu, dijital olmayan makineleri hatırlattığını söylüyor.

Dash geçen Şubat ayında girişimcileri destekleyen bir internet sitesinde makinesinin reklamını yayımlamış.

Çok sayıda sipariş gelmiş. Bir ay içinde 290 kişi kaporolarını yatırmışlar.

Dash, bu siparişlerden kazanacağı para ile yedi yıldır almakta olduğu öğrenci bursunu ödemeyi planladığını söylüyor.
6 Nisan 2013
 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=409164&kn=18&ka=4&kb=18

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder