Translate

19 Nisan 2013 Cuma

Kutlu doğum' ilköğretime uzandı

Kutlu doğum' ilköğretime uzandı

1. sınıf öğrencilerine bile, Hz. Muhammet'in doğumuna ilişkin anlatılan soyut hikâyeyle ilgili soru yöneltildi.


Cumhuriyet / İzmir- Kutlu doğum Haftası kutlamaları, ilköğretim öğrencilerine dek uzandı. İzmir Konak’taki Ali Erentürk İlkokulu’nda 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan çalışmada, “Her şey onun doğumunu bekler gibiydi” hikâyesiyle, Hz. Muhammet’in doğumu anlatılarak öğrencilerden çeşitli soruların yanıtlanması istendi. Okul müdür yardımcısı Muzaffer Çınar tarafından, okul müdürleri için oluşturulan “e-okul platformuna” gönderilen çalışmanın, hafta etkinlikleri içerisinde diğer okullarda da uygulanabileceği belirtildi. Eğitimciler, pedagojik açıdan bu durumun sakıncalı olduğunu vurguladılar.

İsteyen okulların aynı sınıflarına uygulayabileceği belirtilen çalışmada, Hz. Muhammet’in doğumu, hikâye olarak anlatıldı. Hikâyenin ardından çocuklardan, “Olay ne zaman gerçekleşmiş? Peygamberimizin annesinin adı nedir? Kadın, neden telaşlıydı? Peygamberimizin babasının adı neydi? Peygamberimiz hangi tarihte doğdu? Peygamberimizin dedesinin adı nedir? Peygamberimizin dedesi, doğum haberini alınca neler yaptı? Dedesinin, küçük bebeğe verdiği isim ve anlamı neydi? Dedesi, ‘Torununa neden bu ismi verdin?’ diye soranlara ne dedi?” sorularına yanıt vermeleri istendi. Bu çalışmanın diğer okullarda uygulanabileceği de not olarak düşüldü.

Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Abdullah Tunalı, kutlu doğum haftası etkinliklerinin son yıllarda, okullarda kutlanılacak etkinlikler programına alındığına dikkat çekerek “Pedagojik olarak çocuklar bu yaşta soyut kavramlarla karşılaşmamalı. Laik eğitim tırpanlanıyor” dedi.
19 Nisan 2013

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=411838&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder