Translate

21 Nisan 2013 Pazar

MEB okuma kültürünü yaygınlaştıracak

MEB okuma kültürünü yaygınlaştıracak

AA
21 Nisan 2013
MEB okuma kültürünü yaygınlaştıracak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kitap okuma kültürünü geliştirmek ve yaygınlaştırmak için kamu spotu ve afiş hazırladı.

MEB, 22-28 Nisan arasında kutlanan “Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler  Haftası” dolayısıyla hazırlatılan kamu potlarıyla okuma alışkanlığının  artırılmasını hedefliyor. Haftanın etkin kutlanması, kitap okuma kültürünün geliştirilmesi, farkındalığın arttırılması, kitapların ve kütüphanelerin önemini hatırlatılması ve okuma kültürünün toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılması amacıyla kamu spotunun yanı sıra da dört adette afiş hazırladı. 60 bin adet basılan afiş, illere gönderildi.
Farklı yaş gruplarından seçilen bireylerin çeşitli mekanlardaki kitap  okuma anının gösterildiği spot film ve afişlerde, “Okuyun dünyanız zenginleşsin”  ve “Okuduğumuz her kitap bizi başka dünyalara taşır” sloganlarıyla, kitaplarla insanların gerçek dünyadan hayal dünyasına geçiş yapabilecekleri mesajı veriliyor.
33 saniyelik spotlar
Yaklaşık 33 saniye süren kamu spotu, parkta kitap okuyan yaşlı bir  adamın, Kapadokya’yı hayal etmesiyle başlıyor. Daha sonra kafede kitap okuyan bir genç kız, annesinin masal okuduğu bir çocuk ve kütüphanede uçaklarla ilgili bir  kitap okuyan genç bir erkeğin okuduklarını hayal etmelerine yer veriliyor.
Kamu spotu, “Okuyun dünyanız zenginleşsin” ve “Okuduğumuz her kitap bizi  başka dünyalara taşır” sloganlarıyla sona eriyor.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/23100626.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder