Translate

13 Nisan 2013 Cumartesi

Mutlu evliliğin sırları, sınav konusu oldu

Mutlu evliliğin sırları, sınav konusu oldu

AA

13 Nisan 2013

Mutlu evliliğin sırları, sınav konusu oldu

Denizli’de veliler için düzenlenen kitap okuma yarışmasına katılanlar ‘Evlilikte Mutluluğun Sırları’ kitabından sınava tabi tutulacak. Yarışmaya katılan velilerden Aytar, “Kitapta çok güzel sırlar var. Ben de bir anne olarak mutlu bir evlilik için çok şey öğrendim” dedi.

Denizli’de, anne ve babaların okuma alışkanlığında çocuklarına örnek olmasını sağlamak için iki okulda düzenlenen ‘Veliler Okuyor’ adlı kitap okuma yarışmasına katılanlar, ‘Evlilikte Mutluluğun Sırları’ kitabından sınava tabi tutulacak.
Hürriyet Ortaokulu ve Katip Çelebi İlkokulu idarecileri, yarışma çerçevesinde, eşler arasındaki ilişkilere katkı sağlayacağı düşüncesiyle ‘Evlilikte Mutluluğun Sırları’ kitabını velilere dağıttı. Kitabı okuyacak veliler, konuyla ilgili sınava girecek.
Bir saat sürecek sınavda veliler, çeyrek altın ödülünü almak için 60 soruya verecekleri cevaplarla ilk 10’a girmeye çalışacak. Sınavdan sonra ailelere, aynı konuda seminer de verilecek.
Hürriyet Ortaokulu Müdürü Halil Ecevit, “Hürriyet Ortaokulu olarak Sayın Cumhurbaşkanımız’ın başlattığı Türkiye Okuyor Projesi kapsamında öğrencilerimizin velilerinin de bu okuma etkinliğine katılmaları amacıyla etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte özellikle ‘Evlilikte Mutluluğun Sırları’ kitabını seçtik. Çünkü günümüzde özellikle kadına şiddet ve çocuk istismarı konularının ön planda olduğunu, görsel ve yazılı basında her gün bunların yer aldığını görüyoruz. Bu kitabı seçerek konunun gündemde olmasını ve katılımcıların daha bilinçli olmalarını amaçlıyoruz” dedi.
Yazarın velilere bu konuda seminer de vereceğini dile getiren Ecevit, okul aile birliği ile başlattıkları çalışmada 14 Nisan’da velilerin okuduğu bu kitabın bir değerlendirmesini yaparak yarışmalarını sağlayacaklarını belirtti.
Aile içinde eksiklerimizi gidereceğiz
Velilerden Fatma Zeybek ise okulun kitap okuma projesine dahil olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “İnşallah Türkiye Okuyor Projesi ile sadece Denizli’de değil bütün memleketimde bütün annelerin elinde bir kitap görürüz. Evlilikte mutluluğun sırları konusu seçilmiş. Hepimizin de bildiği gibi maalesef Denizli, boşanmada Türkiye’de dördüncü sırada. Biz bu kitaplarla konu hakkında aile içerisindeki eksiklerimizi gidermekle mükellefiz. Çünkü hepimiz, mutlu bir ailede yetişen çocukların topluma daha faydalı olacağı inancındayız. Bütün aileleri bu kampanyada görmek istiyorum” diye konuştu.
Yarışmaya katılan Gülistan Aytar da kitaptan çok faydalandığını dile getirerek, “Kitapta çok güzel şeyler var. Küçük yaşlarda çocuklarımızın evlendirilmemesi, eşlerin birbirlerine nasıl davranacağı gibi konular var. Çocukları büyüklerin yanında rencide etmememiz gerektiği, ailede saygı ve sevgi anlatılıyor. Kitabı okumaktan mutlu oldum, kitapta çok güzel sırlar var. Ben de bir anne olarak mutlu bir evlilik için çok şey öğrendim” dedi.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/23035707.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder