Translate

8 Nisan 2013 Pazartesi

TÜBİTAK'tan ünivesitelere 10 milyon liralık teknoloji desteği

TÜBİTAK'tan ünivesitelere 10 milyon liralık teknoloji desteği

AA

8 Nisan 2013

TÜBİTAK'tan üniversitelere destek

TÜBİTAK, 10 üniversitenin teknoloji transfer ofisine toplamda 10 milyon liralık destek verecek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ilk kez başlattığı "1513 Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı" kapsamında 10 üniversiteye toplam 10 milyon liraya kadar destek verilecek.
TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK ile desteklenecek üniversiteler arasındaki proje sözleşmeleri, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılacağı törenle imzalanacak.
TÜBİTAK tarafından, üniversiteler bünyesindeki TTO'ların güçlendirilmesi ve yenilerinin kurulmasına teşvik amacıyla ilk kez başlatılan "1513-Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı"na, 39 üniversite başvurmuştu.
Başvuruların, kuruluşun TTO deneyim ve yetkinliğinin yeterliliği, proje hedefleri, çıktıları ve başarı ölçütlerinin uygunluğu, TTO organizasyon yapısının ve personelin uygunluğu, proje bütçesi ve gider kalemlerinin uygunluğu ile iş planının uygunluğu kriterlerine göre değerlendirilmesinin ardından ise 10 üniversite belirlendi.
Program kapsamında desteklenecek üniversiteler şunlar:
"Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi."

TTO'lara 10 yıl boyunca hibe desteği verilecek
1513 programı kapsamında TTO'lar, 10 yıl süreyle hibe desteği alabilecek. Destek oranları ilk 5 yıl için yüzde 80, ikinci 5 yıl içinse yüzde 60 olacak. TTO'ların ön ödeme de alabileceği destekler kapsamında TÜBİTAK desteği yıllık 1 milyon lira olarak belirlendi.

 http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22995879.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder