Translate

2 Nisan 2013 Salı

Umre ödüllü yarışma

Umre ödüllü yarışma

Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü, Üsküdar Belediye Başkanlığı ve Üsküdar Müftülüğü işbirliği ile ilçedeki lise öğrencilerine yönelik "Peygamberimi Tanıyorum" konulu bilgi yarışması yapılacak. 11 Nisan'daki yarışmada dereceye giren 50 öğrenci, umreye gönderilecek.


Cumhuriyet- Yarışmaya, Üsküdar’daki tüm imam hatip liseleri, devlet liseleri ve bazı özel liselerden 4.500 öğrenci başvurdu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden yarışma için sorular hazırlamaları, öğrencilerden de yarışma için “Peygamberimi Tanıyorum” kitabını kaynak olarak kullanmaları istendi. Yarışmalara katılmak elbette bir zorunluluk değil ama bazı okul yöneticileri, bu tür yarışmaları özellikle ön plana çıkarıyor. Kimi devlet ve özel okul yöneticileri de bazen korkudan, bazen iktidara şirin gözükmek için çok hevesli davranıyor.
Eğitim Sen 2 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Cem Yalçın, AKP iktidarıyla eğitim sisteminde iki büyük sorun yaşandığını belirterek, “Birincisi, okulların yapacağı ticari faaliyetlerin önü açıldı. İkincisi de dinsel dogmaların önü açıldı” dedi.

‘Okullara mescit isteniyor’
Laikliğin rafa kalktığını, bilimsellikten uzaklaşıldığını, din öğretme amacı güdüldüğünü söyleyen Yalçın, şöyle devam etti: “Her şeyin içine din sokuşturulmaya başlandı. Okullarda mescit açılması için faaliyetler yürütülüyor, okulun yanında cami bile olsa içine mescit isteniyor. Fen Bilgisi derslerinde, inancın gereği neyse o öne çıkarılıyor, evrim teorisi ortadan kaldırılıyor. Bu sert gidiş çocukların arasında zamanla bir saflaşma yaratıyor, azınlık haline düşen dinsel görüşler ve yaşam tarzı daha çocukken mahkûm edilmeye ve dışlanmaya neden oluyor. Çocuklar, bunun baskısını varoşlarda daha çok yaşıyorlar. Toplumsal yarılma, çocukla birlikte büyüyor. Bu uygulamalar, bizi nasıl bir geleceğin beklediğini gösteriyor.”
2 Nisan 2013

 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=408060&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder