Translate

1 Nisan 2013 Pazartesi

Üniversitelilerden 7/24 online özel ders

Üniversitelilerden 7/24 online özel ders

Gönül KOCA

31 Mart 2013

Üniversitelilerden 7/24 online özel ders

İlk, orta ve lise öğrencileri internet üzerinden, tüm sayısal derslerde ODTÜ, İTÜ ve YTÜ’de okuyan üniversitelilerden destek alıyor. 7 gün 24 saat boyunca soru sorabiliyor, konu anlatımı isteyebiliyor. Şimdiye kadar en çok YGS matematik konularında özel ders talebi oldu.

İlk, orta, lise öğrencileri, internet sitesi inekle.com üzerinden tüm sayısal deslerde üniversitelilere 7 gün 24 saat soru sorabiliyor, konu anlatımı isteyebiliyor.
Tarık Yıldırım, Aslı Sevinç ve Selen Karan tarafından kurulan inekle.com 21 Ocak’tan itibaren öğrencilerle buluştu. Sitenin kurucularından Selen Karan’ın anlattığına göre, üniversite burslarının yetersizliği ve gençlerin ekstra cep harçlığına olan ihtiyacı Tarık Yıldırım’ın aklına internet üzerinden özel ders projesini getirdi. Ardından çalışmalar başladı ve site böyle ortaya çıktı.
İnekle’nin bir sosyal sorumluluk girişimi olduğunun altını çizen Karan, “Amacımız, bir yandan üniversite öğrencilerine ek gelir kapısı açmak, bir yandan da düşük fiyat ve internet sayesinde 7/24 birebir eğitim desteğini, Türkiye’nin her yerinden öğrenciler için ulaşılabilir hale getirmek” dedi.
Adının inekle.com olmasının nedeni ise, herkese hitap eden, Türkçe’ye has, esprili bir kelime olması, akılda kalıcı olması ve merak uyandırması.
Veliler, çocukların çalışmasını takip edebiliyor
Öğrenciler bu siteye girerek hemen ücretsiz üye olabiliyorlar. Sonrasında dakika satın alarak tercih ettikleri bir üniversite öğrencisine soru sorabiliyor ya da konu anlatımı isteyebiliyorlar. İsterlerse veliler de üyelik sistemi ile çocukları ile eşleşerek onlara dakika gönderebiliyor ve buradaki çalışmalarını takip edebiliyorlar. Şu an Türkiye’nin dört bir yanından siteye kayıtlı 20 bin öğrenci, 330 üniversiteliden ders desteği alıyor. Ders alan öğrencilerin yüzde 79’u lise, yüzde 12’si ortaokul ve yüzde 9’u ilkokuldan oluşuyor. En çok destek alınan ders ise matematik YGS konuları oldu.
Üniversiteliler titizlikle seçiliyor
Ders verecek üniversiteliler ise iki aşamalı bir elemeden geçiyor. Önce internet üzerinden başvurular alınıyor, daha sonra da yüz yüze görüşmeler yapılıyor. İstanbul’daki üniversitelilerle yüz yüze, başka illerdekilerle de site üzerinden görüşülüyor. Başvurusu kabul edilenlere inekle markalı tabletler ve kalemleri veriliyor.
Site üzerinden ders verenler ise, sayısal alanlarda Türkiye’nin önde gelen İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Boğaziçi ve Ortadoğu Teknik Üniversitelerinden öğrencilerinden oluşuyor. Üniversiteli seçiminde titiz davrandıklarını belirten Tarık Yıldırım, “Sadece matematik ve fen ağırlıklı ders verdiğimiz için daha çok önde gelen teknik okullardan üniversiteli kabul ediyoruz. İlerleyen zamanlarda başka üniversitelerden de öğrencilerle görüşeceğiz. Türkiye genelinde birçok üniversiteden yüzlerce başvuru oldu, ama biz emin adımlarla ilerlemek istiyoruz” dedi.
Sadece sayısal alanda özel ders imkanı sunmak istediklerini belirten Yıldırım, “Öğrenciler İngilizce ve diğer derslerde de özel ders ihtiyacı duyuyor. İlerleyen zamanlarda o alanlarda da çalışmalar yapacağız ama İnekle üzerinden değil. Belki başka platformlarda” diye konuştu.
Her iki tarafın da öğrenci olması avantaj
Online ders sistemi dakika bazında işliyor. Bu sayede bir seans ihtiyaca bağlı olarak 5 dakika da sürebilir, 1 saat de daha fazla da. Öğrenci farklı dakika paketlerinden istediğini alıyor. Hepsinin dakika ücreti aynı, 25 kuruş. Yani 60 dakika için 15 TL ödeniyor. İnekle kurucularının bu ücretten herhangi bir komisyon almadığını da sözlerine ekleyen Yıldırım, “İleride bu işi sponsorlar aracılığıyla yürütmeyi planlıyoruz. Ama şu anda sermayeden gidiyor. Başka bir gelirimiz yok” dedi.
***
Kurucuları liseden arkadaş
Sitenin kurucuları Tarık Yıldırım, Aslı Sevinç ve Selen Karan’dan oluşuyor. Üçü de Koç Lisesi’nden mezun. Tarık Yıldırım Harvard’da Matematik okuduktan sonra Oxford’da Finans yüksek lisansı yaptı. Halihazırda Cape Town’daki Matematik Doktorası’na uzaktan devam ediyor. Aslı Sevinç Oberlin College’da Görsel Sanatlar ve Politika okuduktan sonra, New York Üniversitesi Tisch Sanat Fakültesi’nde İnteraktif Teknolojiler üzerine mastır yaptı. Selen Karan ise, Hampshire College’da Uluslararası İlişkiler okudu. Belli bir süre çalıştıktan sonra da Cape Town’da MBA yaptı. Aslı Sevinç ve Selen Karan, tam zamanlı olarak site için, Tarık Yıldırım ise ayrıca yatırımcısı olduğu başka bir portalda çalışıyor.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/22935691.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder