Translate

22 Aralık 2012 Cumartesi

Kaymakam, köylerde liseye devam etmeyen kız çocuklarını tespit ediyor


Kaymakam, köylerde liseye devam etmeyen kız çocuklarını tespit ediyor

Konya'ın Seydişehir ilçesi Kaymakamı Tuncay Sonel göreve başladığı ilk günden buyana devam ettiği köy ve belde buluşmalarına Taşağıl, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya, Madenli, Gökhüyük, Kuran, Kumluca, Başkaraören, Aşağıkaraören köyleri ile devam etti. Bazı köylerde liseye devam etmeyen kız çocukları tespit edilerek onların liseye kayıtlarının yapılması sağlandı



Bu ziyaretlerde Kaymakam Sonel'e Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Stajer Kaymakam Mahmut Şener, Milli Eğitim Müdürü Necip Şan, Müftü Vekili Ahmet Müjdeci, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ayşegül Candan Harmankaya, Özel İdare Müdür Vekili Engin Ünalan, Hemşire Tuğba Önal, Vakıf Müdürü Musa Toklu, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Yıldız, Ümit Çocukları Derneği Başkanı Münevver Yalçınkaya ve Vakıf personeli eşlik etti.



Ziyaretlerde köylerde bulunan yetim, öksüz ve engelli aileleri, yaşlılar ile köy halkı ile görüşüldü. İhtiyaç sahibi engelli ailelerin evlerine gidildi, köy okulları ziyaret edilerek öğretmen ve öğrencilerle sohbetler yapıldı. KÖYDES başta olmak üzere köylerde yapılan yatırımlar yerinde incelendi. Bazı köylerde liseye devam etmeyen kız çocukları tespit edilerek onların liseye kayıtlarının yapılması sağlandı. Yeni bebeği olmuş engelli bir aileye bebek görmeye gidildi, onlara çeşitli armağanlar verildi. Sabah erken saatte başlayan köy ziyaretleri on köyün gezilmesi ile gece geç vakte kadar devam etti.


Cihan
 
 
 http://www.bugun.com.tr/son-dakika/kaymakam-koylerde-liseye-devam-etmeyen-kiz-cocuklarini-tespit-ediyor-haberi-131126

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder