Translate

16 Şubat 2013 Cumartesi

33 aylık Uğur'a kalp nakli gerekiyor


 

33 aylık Uğur'a kalp nakli gerekiyor

  CAHİT KILIÇ | KOCAELİ - 16.02.2013 11:34:18
     Video
  Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Sarıgazi köyünde yaşayan Mecit ile Kübra Akçay çiftinin tek çocuğu olan 33 aylık Uğur, kalp deliğine bağlı olarak gelişen kalp yetmezliği çekiyor. Doktorlar, Uğur’a bir an önce kalp nakli yapılması gerektiğini belirtiyor. Akçay çifti de oğullarının kurtulması için yardım bekliyor.

Çiftçi Mecit Akçay (38) ve Kübra Akçay (29) çiftinin oğlu Uğur, dünyaya geldikten bir süre rahatsızlık yaşamaya başladı. Ayakta duramadığı, hemen oturduğu ve yatmak istediği, morarması olduğu, uyku problemi ve beslenme problemleri yaşadığı şikâyetleriyle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başvuruldu. Doktorlar, Uğur’u kardiyak değerlerinin tespiti için Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi’ne sevk etti. Bu hastanedeki tetkiklerin ardından pulmonter atrezi sol ventrikül disfonksiyonu teşhisi koyuldu.

Baba Akçay, Uğur’un hastalığının doğumundan sonra başladığını, iki kez ameliyat edildiğini belirterek, “Kalp nakli gerektiği söylendi, aksi takdirde hayati tehlikesi varmış.” dedi. Tedavi için Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık Bakanı’ndan yardım istediğini aktaran Mecit Akçay, oğlunun hastalığından dolayı iş de yapamadığını dile getirdi.

Anne Kübra Akçay da, “Oğlum, fazla yürüyemiyor, biraz yürüyünce nefes nefese kalıyor. Kucağıma almak zorunda kalıyorum. Koşamıyor, hemen düşüyor. Morarıyor. Yetkililerden yardım etmelerini istiyorum.” şeklinde konuştu.http://www.cihan.com.tr/news/33-aylik-Ugur-a-kalp-nakli-gerekiyor-CHOTM4Mjg1LzE=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder