Translate

7 Şubat 2013 Perşembe

Çocuklar için et desteği talebi


GÜNEŞ - EKONOMI - 07 ŞUBAT 2013

Çocuklar için et desteği talebi

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ev sahipliğinde et ve besicilik sektörünün sorunlarıyla ilgili düzenlenen toplantıya, Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Kayseri Kasaplar Odası Başkanı Adnan Aydın ve sektörde faaliyet gösteren esnaflar katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârlar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, sektörün sorunlarını sağlıklı analiz edebilmek için dünyada hayvancılığın nasıl yapıldığının incelenmesi gerektiğini söyledi. Amerika, Brezilya gibi ülkelerde hayvancılığın sıfır maliyetle yapıldığını ifade eden Yalçındağ, Türkiye’de ise maliyetlerin bir hayli yüksek olduğunu kaydetti. Türkiye’de yem fiyatlarının yüksek olduğunu ve kuraklık nedeniyle de kaba yem sıkıntısının yaşandığını belirten Yalçındağ, “Eğer besici tükettiğinin 3’te 1’ini üretemiyorsa sıkıntı devam eder. Bunun yanında 8 ay beslediği hayvanı zararına satarsa sıkıntı büyür. Sektörün temel sorunu budurö dedi.

Konuşmasında devletin verdiği destekleri olumlu bulduklarını ifade eden Yalçındağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan çocukların et tüketimini arttırmak için destek parası istedi. Yalçındağ, şöyle konuştu:

“Ülkemizde hayvan başına 300 lira destek veriliyor. Bu gibi destekler önemli. Ama et tüketimi konusunda Avrupa ülkelerinin gerisindeyiz. Kayseri Ticaret Odası Başkanımızda söyledi. Amerika’da kişi başına 90, Avrupa’da 60, üçüncü dünya ülkelerinde ise 45 kg. et tüketilirken bu rakam Türkiye’de 15 kg. civarında. Bu rakamı daha da üst seviyelere taşımalıyız. Bu nedenle şuan ülke gündeminde sesli dillendiriliyor. Devlet çocuklara 300 TL kreş yardımı yapacak diye. Biz de Başbakan’dan çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlamak ve sektörün gelişmesine katkı sunmak için de 300 TL et desteği vermesini buradan talep ediyoruz. Çünkü et çocuk gelişimi için çok önemli.
DHA
http://www.gunes.com/2013/04/05/haber/ekonomi/1575/cocuklar_icin_et_destegi_talebi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder