Translate

25 Şubat 2013 Pazartesi

MEB’den ödüllü kısa film ve fotoğraf yarışması



25 Şubat 2013 - 14:13

MEB’den ödüllü kısa film ve fotoğraf yarışması

Bakanlık, ”Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 10 bin lira ödüllü kısa film ve 5 bin lira ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.


MEB’den ödüllü kısa film ve fotoğraf yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  ”Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, 10 bin  lira ödüllü kısa film ve 5 bin lira ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.
 
MEB, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, hayat boyu öğrenme konusunda  farkındalık oluşturmak, toplumun her kesiminden bireyleri eğitim fırsatlarından  faydalanmaları konusunda motive etmek, kapsamlı bir hayat boyu öğrenme sistemi  için ilgili düzenlemeleri geliştirerek daha nitelikli iş gücü yetişmesine katkı  sağlamak ve istihdam edilebilirliği artırmak amacıyla 43 ilde 1,5 yıllı aşkın  süredir devam ettirdiği, ”Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi  Projesi” kapsamında kısa film ve fotoğraf yarışması düzenleyecek.
 
Her yaştan kişiye açık olan yarışmalarda hayat boyu öğrenme yaklaşımına  dikkat çekilmesi, ”beşikten mezara kadar öğrenme süreci” olarak tanımlanan  hayat boyu öğrenme yaklaşımını tanıtılması, öğrenmenin her yerde, her zaman, her  yaşta gerçekleşebileceğini fotoğraflarla ve kısa filmlerle kamuoyuna anlatılması  hedefleniyor.
 
Konusunu ”Hayat öğrenme, öğrenme hayattır” anlayışının oluşturduğu kısa  film yarışmasına katılmak isteyenler başvuruların 30 Mart’ta kadar yapabilecek.  Yarışmada birincilik ödülü 10 bin, ikincilik ödülü 5 bin, üçüncülük ödülü ise 3  bin lira olarak belirlendi.
 
Fotoğraf yarışmasının konusu ise ”Her yaşta, her yerde, her zaman  öğrenmek mümkündür”. Fotoğraf yarışmasına katılmak isteyenler ise başvuruların  15 Mart’ta  kadar yapabilecek. Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve  üçüncüye de 2 bin lira para ödülü verilecek.
 
İlgilenenler katılım formları ve yarışma şartnamelerine  http://hayatboyu.meb.gov.tr internetadresinden ulaşılabilinecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder