Translate

15 Şubat 2013 Cuma

Şifa Üniversitesi Girişimsel Radyoloji Bölümü yeni yerinde açıldı

Şifa Üniversitesi Girişimsel Radyoloji Bölümü yeni yerinde açıldı

  İZMİR - 15.02.2013 11:33:53
  Şifa Üniversitesi Hastanesi Basmane Araştırma ve Uygulama Merkezi Girişimsel Radyoloji Bölümü yeni yerinde hizmete başladı. Bölüm Sorumlusu Uzm. Dr. M.Serkan Gür, girişimsel radyoloji sayesinde büyük ameliyatların artık iğne deliği kadar kesilerden yapılabildiğini söyledi.

Merkezde yaklaşık üç yıldır verilen girişimsel radyoloji hizmetleri, tek çatı altında birleştirildi. Yeni yeri ve donanımlarıyla önemli sağlık hizmetlerini verecek hale gelen Girişimsel Radyoloji Bölümü, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, Eğitim Araştırma Hastanesi Genel Direktörü Yrd. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, Basmane Araştırma Uygulama Merkezi Tıbbi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Murat Uyar ve hastane personelinin katılımıyla açıldı. Açılış töreninde bölümün vereceği sağlık hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Uzm. Dr. Gür, çok büyük ameliyatlarla veya kesilerle çözülebilecek hastalıkları, girişimsel radyoloji sayesinde bir iğne deliğinden veya birkaç milimetrelik kesilerden müdahaleyle tedavi edebildiklerini söyledi. Bu sayede hastaların ameliyattan sonra günlerce hastanede kalmak yerine 4–6 saat içinde veya nadiren ertesi gün taburcu edildiğini belirterek, “Büyük ameliyatların, vücudunuzda sebep olacağı geniş bıçak izleri yerine hiç iz bırakmayan bir tedavi yöntemiyle yapılmasına ne dersiniz? Saatler süren operasyonlardan en fazla 1 saatlik işlemle kurtulmak nasıldır bilir misiniz? Hasta açısından tercih sebebi olan bu işlemleri, girişimsel radyolojik yöntemlerle yapabiliyoruz.” dedi.

VARİS TEDAVİSİNDE DE KULLANILIYOR

Girişimsel radyolojinin mikroinvaziv cerrahi, mikrocerrahi, iğne deliğinden cerrahi gibi değişik adlarla da anıldığını belirten Gür, sözlerini şöyle sürdürdü: “Girişimsel radyoloji hizmeti, hastanemizde 2010 Ekim ayından bu yana veriliyordu. Şimdi yeni yerinde tam anlamıyla bir bölüm olarak hizmetlerine devam edecektir. Ekibimizde bir doktor, altı teknisyen-hemşire ve iki bulunuyor. Şu anda hastanemizde atardamar ve toplardamar tıkanıklıklarına, varislere, uygun tümör tiplerine, enfekte sıvılara (apse), kistlere, diyaliz hastalarındaki fistül tıkanıklıklarına tedavi uygulanabilmektedir. Her türlü organ veya dokudan biyopsiler alınabilmektedir. Tüm anatomik bölgelerin anjiografik incelemesi yapılabilmektedir. Varis hastalarının en modern tekniklerle ameliyatsız tedavileri, hastanemizde uzun süredir yapılmaktadır. Yapılan işlemler başlıca stentleme, balon anjioplasti, embolizasyon, kist boşaltma (drenaj), damar genişlemesinin ameliyatsız tedavisi (endovasküler stent-greftleme) ve radyofrekans (RF) ablasyonu olarak sıralanabilir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder