Translate

15 Şubat 2013 Cuma

Edirne Emniyeti, uçucu madde ile mücadele çalışması başlattı


Edirne Emniyeti, uçucu madde ile mücadele çalışması başlattı

  KADRİ KILIÇ | EDİRNE - 15.02.2013 11:29:01
  Edirne Emniyet Müdürlüğü, toplumun sağlığını ve güvenliğini tehdit eden uçucu madde kullanımı ile ilgili mücadele başlattı.

Vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlerin artması üzerine emniyet bir çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucu, il merkezinde çocuklara 'bally' ve 'tiner' olarak adlandırılan uçucu maddelerin satışının yapıldığının tespit edilmesi üzerine, Edirne Valiliği’nin onayı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, uçucu maddelerin zararlı etkisinde bulunan çocuk ve ailelerin rehabilitasyonu amacıyla “Madde Bağımlılığı Kapsamında Risk Altındaki Çocuklar ve Ailelerinin Rehabilitasyonu” projesi hazırlattı.

Proje kapsamında, Edirne’de alan taraması yapılarak bally ve tiner olarak tabir edilen uçucu ve uyuşturucu maddelerin etkisi altında bulunan çocuklar ve ailelerinin tespitine başlandı.
Yapılacak tespitten sonra çocuklar ve ailelerinin tedavi sürecine başlanacak. Projenin uygulama sürecinde, sosyal ve kültürel etkinlikler yapılacak, çocuklar ve ailelerinin, geleceğe daha güvenle bakması için Çocuk Şube Müdürlüğü imkanlarını seferber edecek.

5898 Sayılı 'Uçucu Maddelerin Zararlı Etkilerinden İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Kanun'a göre, çocuklara uçucu maddelerin satışı yasak. Kanun, ayrıca, çocukların kullanma durumu olduğu anlaşıldığında ise diğer şahıslara da bu tür maddelerin satışını yasaklıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder