Translate

15 Şubat 2013 Cuma

Gediz Üniversitesi liselilere akıl oyunu oynatacak



Gediz Üniversitesi liselilere akıl oyunu oynatacak

  İZMİR - 15.02.2013 11:18:33
  Gediz Üniversitesi düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, görüşlerini savunabilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü yüksek, kendine güvenen gençler yetiştirmek için kolları sıvadı. İki yıldır üniversiteler arasında yapılan münazara şampiyonası liselere taşındı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Gediz Üniversitesi İzmir Liselerarası Münazara Şampiyonası düzenlendi. 8-11 Mart 2013 arasındaki şampiyonaya, 18 ile 25 Şubat arasında müracaat edilebilecek. İnsanlığa yön veren devlet adamlarının yetişmesinde büyük payı bulunduğu için "liderlerin oyunu" olarak bilinen münazara karşılaşmalarında, okulları temsilen ekipler dört gün boyunca mücadele edecek.

Münazaralarda ağırlıklı olarak eğitim ele alınacak, şiddet, göç, adalet, sağlık ve siyaset üzerine de kafa yorulacak. Hükümet kanadında yer alanlardan açıklanan bir konuyu savunması, muhalefettekilerin de o fikri çürütmesi istenecek. Jüride ODTÜ, Boğaziçi, Ege, Dokuz Eylül, Koç, Yeditepe, Selçuk, İstanbul Ticaret ile Fatih üniversitelerinden, ulusal ve uluslararası münazara turnuvalarında derece sahibi öğrenciler görev alacak. Ekipler, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgi, hitabet gücü, vücut dilini kullanma becerisi ve ikna kabiliyetine göre değerlendirilecek. Şampiyonluk kupasını kaldıran öğrencilere ve öğretmenine mini ipad, ikinci ekibe ise netbook verilecek. Bütün katılımcılar da çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Sürpriz etkinliklerin de olacağı şampiyonaya ilişkin ayrıntılı bilgi, "liderlerinoyunu.gediz.edu.tr" adresli internet sitesinden alınabiliyor.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu turnuvayı eğitime ve geleceğe önemli bir katkı olarak gördüklerini dile getirdi. Çevik, Türkiye’nin özgüveni ve bilgi seviyesi yüksek gençlere ihtiyacı olduğunu belirterek, “Son yıllarda başarılı performans sergileyerek ekonomiden diplomasiye birçok atılıma imza atan ülkemiz, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına, devler ligine girmek istiyor. Bu hedefe ulaşabilmemiz ve zirvedeki yerimizi koruyabilmemiz için her alanda iyi yetişmiş liderlere ihtiyacımız var. Liderlik okulu olarak da adlandırabileceğimiz münazara turnuvaları, işte bu açıdan büyük önem taşıyor.” dedi.

KUTU

Geçmişi İngiliz Parlamentosu’na dayanan münazara, yaklaşık 200 yıldır uygulanan bir tartışma platformudur. Meclis ortamı canlandırılır ve zıt fikirleri savunan taraflar, birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışır. İnsanlığı ilgilendiren her konuya farklı açılardan bakıp görüş bildirme ve toplum önünde konuşabilme yeteneği kazandırdığı için devlet adamlarının yetişmesinde önemli payı olduğu kabul edilmektedir. Öğrencilik yıllarında münazara karşılaşmalarına katılmış liderler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal, Bill Clinton, Tony Blair ve Kofi Annan da yer almaktadır.
  http://www.cihan.com.tr/news/Gediz-Universitesi-liselilere-akil-oyunu-oynatacak-CHOTM3MzE1LzE=
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder