Translate

20 Nisan 2013 Cumartesi

20 kimsesiz çocuk Avea ile Messi'nin yolunu izleyecek

20 kimsesiz çocuk Avea ile Messi'nin yolunu izleyecek

Avea, 3 yıl önce Barcelona FC ile başlattığı 'FCBEscola Camp Avea'ya bu yıl çocuk esirgeme kurumlarında kalan 20 çocuğu da götürecek. Amasya, Samsun, Ordu ve Trabzon'daki yuvalardan seçilen çocukların arasında bu kez kızlar da bulunuyor

Avea, dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona FC ile başladığı sosyal sorumluluk çalışmasında 3. yıla girdi. Türkiye'nin çeşitli illerinde yaptığı taramalar sonucu saptanan 9-14 yaş arası çocukları Antalya, İstanbul ve farklı şehirlerdeki kamplarda eğiten Avea, bugüne kadar 18 çocuğu da Barcelona'ya götürdü. Avea bu yıl ise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle Trabzon, Ordu, Amsaya ve Samsun'daki eski adıyla Çocuk Esirgeme Kurumu yeni adıyla Sevgi Evleri'ndeki 20 çocuğu da kamplara götürecek. Spor, ritm ve görsel okuryazarlık uzmanları tarafından Amasya, Samsun, Ordu ve Trabzon'a bulunan sevgi evlerindeki yetenekli çocuklar arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda 2013 yılı FCBEscola Camp Avea'nın ilk dönemine katılacak yetenekler belirlendi. Çocukların elemeler sırasında yaptığı resimlerden oluşan küçük bir sergi de Avea Genel Merkezi'nde açıldı.
FIRSAT EŞİTLİĞİ 
Konuyla ilgili konuşan Avea CEO'su Erkan Akdemir, sevgi evleri, çocuk yuvaları ve çocuk yurtlarıyla işbirliği kapsamında hayata geçirilen bu projede gençlere eşitlik sunmak istediklerini söyledi. 11 yıldır futbola destek verdiklerini vurgulayan Akdemir, Barcelona'yla yaptıkları işbirliğinin futbola vizyon vereceğini belirtti.
ÇOCUKLAR YILDIZ MİLLİ OLDULAR
CEO Erkan Akdemir eski zamanlarda okulu önemsemeyip futbolcu olmayı kafasına koyanların şimdi okula yöneldiklerini söyledi. Aydemir ayrıca Barcelona'da kampa katılan 18 çocuktan 12'si Yıldız Milli Takım'a seçildiğnini ve buralarda top koşturduğunu söyledi.
BIRAK AVEA'YI BİZE GEL DİYENLER OLDU
Projenİn çok başarılı sonuçları olduğunu belirten Akdemir proje kapsamında Messi'yi keşfeden Carlos Rexach'ın da Türkiye'ye geldiğini söyledi. Akdemir ayrıca projenin başarısının ardından Barcelona'nın kapısını çalanlar olduğunu belirterek "Barcelonalı yöneticiler bana Türkiye'den bazı şirketlerin kendilerine ulaşarak 'Avea'yı bırakın birlikte çalışalım'önerisiyle geldiğini söyledi. Buna sevindim ama kimler bilmiyorum" dedi.
KAMP NELER İSTİYOR?
l Kamplara katılan çocukların kulüplerinin altyapılarında yer almalarına ise kesin gözüyle bakılıyor. l Birinci kampa katılan 20 genç, Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF)  gelecek 10 yıl içerisinde Türk futbolunun iskeletini oluşturacak gençler arasında nitelendiriliyor.  
l Temmuz ayında İstanbul Riva kampına katılan 120 gençten yaklaşık 40'ı profesyonel takımlar tarafından yakından takip edilmeye başladı.

 http://www.aksam.com.tr/ekonomi/20-kimsesiz-cocuk-avea-ile-messinin-yolunu-izleyecek/haber-188681

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder