Translate

20 Nisan 2013 Cumartesi

Engelli kıza tecavüz şüphelisi serbest

Engelli kıza tecavüz şüphelisi serbest

AKŞAM'ın gündeme getirdiği 'zihinsel engelli çocuğa tecavüze suçüstü' skandalında son nokta! Şüpheli Özgür Ö. serbest bırakıldı. Gerekçe, çocuğa iki ayrı kurumdan verilen zihinsel özürlü raporlarının eski tarihli olması

Özlem Akarsu Çelik

İstanbul Beykoz Koruluğu'nda zihinsel engelli kız çocuğuna tecavüz etmek üzereyken suçüstü yakalanan Özgür Ö. serbest bırakıldı. Karara itiraz eden mağdur avukatı Bekir Demircioğlu tepkili: "Karar açıkça kanunların ihlalidir. Hakimin eski tarihli dediği raporların biri Eyüp Devlet Hastanesi'nden 2009'da, diğeri  MEB Gaziosmanpaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nden 2011'de alınmış. Fiziksel bir hastalık değil ki geçen süre zarfında iyileşsin." İşte skandallar zinciri: 
MAĞDUR AİLEYE BASKI
- ŞÜPHELİ Özgür Ö. ile 16 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğu Beykoz Emniyeti'ndeyken Çocuk Şube'de görevli bir polis memuru, şikayetçi olmamaları için baskı yaptı. Mağdur kızın babasına "Çocuğun, kamuya açık alanda yarı çıplak vaziyette bulunduğu için Kabahatler Kanunu'na göre suçlu. Zaten 15 yaşından büyük, şikayetçi olamazsın" diyen polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı.
- MÜRACAAT savcısı sanığın suçüstü yakalanmasına rağmen tutuklamaya gerek görmedi. Baba, çocuğunun zihinsel engelli olduğuna dair raporları dosyaya koyunca suç vasfı değişti. Cinsel Suçlar Savcısı, şüphelinin polis tarafından getirilmesini istedi.
AİLE BAKANLIĞI MÜDAHİL
- AYNI Savcı bir gün sonra, şüpheli hakkında işlem yapılmaması için ikinci bir talimat verdi. Dosyada iki adet rapor olmasına rağmen çocuğu hastaneye sevk etti. Avukat Demircioğlu, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel Suçlar Savcısı'na verdiği dilekçede şüpheli hakkında yakalama ve tutuklama talebinde bulundu. Şüpheli yakalandı, tutuklanması için sorgu hakimliğine sevk edildi. Hakim, çocuğun zihinsel engelli olduğuna ilişkin raporlar eski tarihli diyerek şüpheliyi serbest bıraktı. Demircioğlu, kararın hukuka aykırı olduğunu söyleyerek itirazda bulundu. Bu arada Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı da davaya müdahil olma kararı aldı.

http://www.aksam.com.tr/guncel/engelli-kiza-tecavuz-suphelisi-serbest/haber-188692

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder