Translate

21 Nisan 2013 Pazar

23 Nisan etkinliklerle dolu

23 Nisan etkinliklerle dolu

21 Nisan 2013
23 Nisan etkinliklerle dolu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minikler hem eğlenecek, hem de eğitici etkinlikler yapacak.

Karnavalların, atölyelerin, çeşitli hediye kampanyalarının organize edildiği 23 Nisan şenlikleri günler öncesinden başladı bile. Tiyatro, sinema, konser, atölye gibi birçok etkinlik minikler için hazırlandı. Hem Türkiye’den hem de dünyanın birçok ülkesinden çocukların katılacağı etkinliklerden bazıları şöyle:
FESTİVAL 
41 ülkeden 1000’in üzerinde çocuk Kocaeli’de
41 ülkeden 1000’in üzerinde çocukların geldiği Kocaeli’de, çocuklara pratik, akılda kalıcı ve bilimsel merak oluşturmaya yönelik bir program hazırlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı 19 Nisan’da açıldı. Fuar kapsamında 23 Nisan akşamına kadar çocuklar atıklardan kağıt yapımını öğrenecek. Kaz ve Keşfet atölyesi ile arkeolojik kazı yapacak. Elektronik devre ve elektronik örümcek yapımı öğrenirken kendi robotlarını üretecekler. Doğal bitkilerle kendileri için parfüm üretirken, kimya deneyleri ile böceklerin dünyasında keşfe çıkacaklar. Fuarın bu yılki ana teması ‘Bilim’ olduğu için tıp alanında önemli başarılara imza atan İbn-i Sina da fuarda tanıtılacak Türk büyüğü olacak. 
Ayrıca Keloğlan Masalları Koyü ve Müzikali, İcat Çıkar-ma Yarışması, Uluslararası Oyuncak Müzesi, Moskova Çocuk Sirki, Beijing Akrobasi gösterisi, Yetenet Sizsiniz programının yarışmacıları da festival kapsamında çocuklarla buluşacak.
Çocuk Karnavalı Beşiktaş’ta
Beşiktaş Belediyesi, 23 Nisan’da çocuklara resim yarışması, satranç turnuvası, çocuk kitapları festivali gibi etkinlikler sunacak. Sanatçıların katılımıyla renklenecek karnavalda, hediyeler de dağıtılacak. Etkinlik kapsamında ilk ve ortaokul düzeyinde yapılacak 23 Nisan Resim Yarışması’nın bu yılki teması ‘Çocuk Oyunu’ olarak belirlendi. Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde düzenlenecek Çocuk Kitapları Festivali ise yarın da devam edecek. Kutlamalar 23 Nisan Salı günü Çilekli Spor Tesisleri’nde saat 12.00’de başlayacak. Beşiktaş İlçesi’ndeki ilköğretim okullarının yanı sıra, İstanbul’un her yerinden 10 bine yakın öğrencinin de karnavala katılması bekleniyor. Burger King ve Pal FM’in destekleriyle düzenlenen etkinlikte şişme oyun gruplarında oynayıp yarışacaklar. Katım ise ücretsiz olacak. 
GEZİ
Suriyeli çocuklara İzmir gezisi
İzmir’de düzenlenecek olan 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliklerine misafir olarak gelen 7-12 yaşları arasındaki 134 Suriyeli mülteci çocuk, turizm cenneti Çeşme’yi gezdi. Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa’daki 17 çadır ve konteynır kentten getirilen çocukların dikkatini en çok Atatürk heykeli, deniz ve sakız dondurması çekti. Rehber eşliğinde kentin tarihi ve doğal zenginliklerini dolaşan minikler, ilçenin meşhur sakız dondurmasının tadına baktı.
KAMPANYA
AİP çocuklarına öğle yemeği
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Aperativo Restaurant, Acil İhtiyaç Projesi Vakfı (AİP) çocuklarını ağırlayacak. Öğle yemeğine gelecek çocuklar için sürpriz bir menü, hediyeler ve aktiviteler hazırlandı.
Sapanca’da 23 Nisan tatili
NG Güral Sapanca Wellness&Convention, 23 Nisan için özel konaklama paketleri hazırladı. 19–23 Nisan tarihleri arasında geçerli olan 4 gecelik paket, çift kişilik odada kişi başı 800 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. 3 gecelik paket ise 19 – 22 ve 20 – 23 Nisan tarihleri arasında, çift kişilik odada kişi başı 699 TL’den başlayan fiyatlarla alınabiliyor. Bunun dışında isteyenler için 19–21, 20–22 ve 21–23 Nisan tarihlerini kapsayan 2 gecelik paket de bulunuyor. Tatil süresince çocuklara özel etkinliklerin yer alacağı bir karnaval da düzenlenecek.
Miniklere indirimli tablet bilgisayar
Reeder, çocuklar arasında tablet bilgisayar kullanımının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak için 23 Nisan’a özel indirim imkanı sunuyor. Bu kampanya ile anne-babalar, 20-23 Nisan tarihleri arasında reeder’ın 9 inç ekranı ve çift çekirdekli işlemcisi ile dikkat çeken yeni tablet bilgisayar modeli reedPAD4LITE IX’i www.reeder.com.tr ’den yüzde 23 indirimli olarak alabilirler.
Mesajını gönder, çorabını kazan
Çocuklar 23 Nisan’da vermek istediği mesajı Twitter üzerinden paylaşarak, hediye çoraplar kazanacak. Dore Çorap’ın başlattığı kampanyaya katılmak için, Dore Çorap’ı Twitter’da takip etmek gerekiyor. Ardından da 23 Nisan’da vermek istediğiniz mesajı #çocuklargeleceğimizdir hashtagini ve @dorecorap hesabını da ekleyerek tweetlenebilir. 23 Nisan sabahı saat 9.00’da başlayacak kampanya aynı gün saat 19.20’de son bulacak. Kampanyada 23 Nisan mesajını tweetleyen ilk 500 kişiden her 50’nci kişiye www.dorecorap.com online alışveriş sitesinden beğeneceği bir çorap hediye edilecek.
ATÖLYE
Çocuklardan geleceği aydınlatan fenerler
İstanbul Modern, 8’inci Çocuk Şenliği kapsamında Geleceği Aydınlatan Fenerler adlı program sunuyor. Sanat ve zaman kavramı arasındaki ilişkiden yola çıkarak fenerler tasarlayacak çocuklar, günü hatırası olarak fenerlerini yanlarında götürebilecek. Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla 22 Nisan-28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğe 3 bin çocuğun katılması bekleniyor. 4-12 yaş grubu çocuklara yönelik atölye çalışmaları hafta içi her gün saat 10.00 ile 16.00, hafta sonu ise 10.00 ve 15.00 arasında yapılacak. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklere katılım için rezervasyon yaptırmak gerekiyor: 0212 334 73 41
SİNEMA
Şirinler ile 23 Nisan keyfi
20 Nisan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin başladığı Trump Alışveriş Merkezi’nde eğlence sürüyor. Bugün Tüzder Bilim Atölyesi, D&R Kids Kelime Çocuk Oyunları Atölyesinin yapılacağı merkezde, yarın Caillou Müzikali izlenebilecek. Sevimli mavi kahramanlar Şirinler ise, 23 Nisan Salı günü 12.00-18.00 saatleri arasında minik izleyicilerle buluşacak. Aynı gün ayrıca Caillou Müzikali sergilenecek ve  D&R Kids Salih Memecan İmza Günü de yapılacak.
KONSER
Çocuklara caz konseri
İstanbul Oyuncak Müzesi’nde oyun ve caz konseri miniklerle buluşacak. Müzenin 8’inci yaş günü de olan 23 Nisan için düzenlenen etkinlikler kapsamında, hem yeşişkinler hem de çocuklara yönelik program hazırlandı.
09.30- 18.00 saatleri arasında açık olacak müzenin etkinlik programında Çocuk Caz Konseri, Bedenimiz Enstrüman Oyunu, Sinerji Oyunu, Dev Mikado Oyunu, Tavşan Yuvası ve Balon Koşusu Oyunu ziyaretçilerle buluşacak. 13.00-16.00 saatlerinde tüm çocuklar müzeye ücretsiz giriş yapabilecek.
TİYATRO
7 bölgede 10 farklı çocuk oyunu
Devlet Tiyatroları, 21-30 Nisan arasında 7 bölgedeki sahnelerinde 10 farklı çocuk oyununu minik izleyicilere ücretsiz sahneleyecek. 22 Nisan-8 Mayıs arasında ise Van’da düzenlenecek 12’nci Akdamar Çocuk ve Gençlik Oyunları Şenliği kapsamında Çadır Tiyatro’da ücretsiz oyunlar izleme imkanı sunacak.  Ücretsiz oyunların biletleri temsil tarihlerinden 13 gün önce ilgili müdürlüklerin gişelerinden temin edilebilecek.
 
MÜZE
Ücretsiz müze gezisi
Rezan Has Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar ve anne-babalar tarafından ücretsiz gezilebilecek. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü içerisinde 2007 yılından bu yana yer alan Rezan Has Müzesi’nde, günümüzden yaklaşık 9.000 yıl öncesine ait arkeolojik eserler sergileniyor. 23 Nisan’da müzeyi ziyaret edenler, Hollandalı Sanatçı Richard Smeets’in ‘Yüzleşmeler: Birey ve Hayat’ sergisini de ücretsiz görebilecek.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/23100228.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder