Translate

16 Nisan 2013 Salı

AKŞAM, üniversitelerde tırmanan 'kavga'yı öğrencilere sordu: Provokasyon

AKŞAM, üniversitelerde tırmanan 'kavga'yı öğrencilere sordu: Provokasyon

Muğla ve Diyarbakır'da başlayan, ardından yurt genelindeki üniversitelere sıçrayan öğrenci olaylarını AKŞAM 'Karşıt görüşlüler'e sordu. Cevaplar benzer; kışkırtma

Türkiye'nin yıllardır unuttuğu öğrenci olayları tırmanıyor. Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan gerilim, önce Muğla ve Diyarbakır'da patlak verdi, ardından Ortadoğu Teknik (ODTÜ), İstanbul (İÜ) ve Ondokuz Mayıs (OMÜ) üniversitelerine sıçradı. Eğitim aksadı, yaralananlar oldu. AKŞAM, çözüm sürecine denk gelen kavgayı, öğrencilere sordu. 
TESADÜF DEĞİL
-  OKAN Cinci (OMÜ öğrencisi, Devrimci Gençlik Grubu üyesi): Dicle Üniversitesi'nde başlayan olayların bizim ve diğer okullara sıçraması tesadüf değil. Yaşananlar, çözüm sürecini baltalamak isteyen grupların kışkırtması. Biz çeşitli aktiviteler ve açıklamalar yaptık. Karşı gruplar da öyle. Ama hiç kavga gürültü çıkmadan demokratik ortamda yapılıyordu bunlar.

- MEHMET Batuhan Örs (OMÜ Tıp Fakültesi öğrencisi, Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı) : Anayasa süreciyle ilgili görüşleri üniversite öğrencileriyle paylaşmak için stant açtık. Farklı düşünene saygı göstermeyen bir grup tarafından demokratik hakkımız elimizden alınmak istendi. Marjinal sol grup öğrenciler ile güvenlik güçleri arasında olaylar yaşandı. Bizden hiçbir arkadaş olaya karışmamıştır.

- BERNA Demirdaş (KTÜ Kolektif Grubu üyesi): Bu süreçte, ortalığı yeniden germenin en kolay yolu, zaten gergin olan üniversitelilerin üzerine gitmek. Birileri bunu çok iyi kullanıyor.

- VOLKAN Avaz (KTÜ Kollektif Grubu üyesi) : Üniversitelerdeki tırmanması yanlış politikaların sonucu. Üniversite yönetimleri ve polis taraflı davranmaya devam ettikçe olaylar da sürecektir.

BİLİME SALDIRI
-  SEÇKİN Can (Türkiye Gençlik Birliği üyesi, Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi): Bunların tamamı üniversitelerdeki bilimsel düşünceye yapılan saldırılardır. Geçmişteki kanlı çatışmalar yeniden yaşanmaz. Çünkü şu an gençlik, okuldan sonra nasıl iş bulacağını düşünüyor.
- ERDEM Özdemir (Türkiye Gençlik Meclisi temsilcisi, Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi : Yaşananlar tasvip edilecek gibi değildir. Türkiye'yi bu konuma sürükleyenler iktidar sahipleridir.
KİMSE GERGİNLİK İSTEMİYOR
- SİBEL Yılmaz (OMÜ Eğitim Fakültesi öğrencisi): Kimse üniversitede kavga istemiyor. Ancak çıkan olaylarda yüzümün geldiği durum ortada. Çevik kuvvet üzerimize geldiğinde arkadaşlarımın çoğu kantine girmeye çalıştı. Ben de kantine girmeye çalışırken polisler vurmaya başladı. Bizler buraya geleceğimizi kurmaya geliyoruz. Bizim de söyleceklerimiz var. Demokratik ortamda mesajlarımızı vermek istiyoruz. Ancak bazı gruplar bu ortamı bozmak için kışkırtma ve provokasyon yapıyor.

 http://www.aksam.com.tr/guncel/aksam-universitelerde-tirmanan-kavgayi-ogrencilere-sordu-provokasyon/haber-187298

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder