Translate

16 Nisan 2013 Salı

Diyarbakır Valiliği'nden bomba açıklaması

Diyarbakır Valiliği'nden bomba açıklaması

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi'nde ele geçirilen 5 bombanın el yapımı parça ve basınç tesirli olduğunu açıkladı.

Beşir ARİZ / DİYARBAKIR
Dicle Üniversitesi, geçen hafta 3 gün süren olayların ardından eğitime ara verilmesinin ardından dün sıkı güvenlik önlemleri altında yeniden açıldı. Polisin aldığı sıkı güvenlik önlemleri sırasında bulunan el yapımı patlayıcılarla ilgili Diyarbakır Valiliği, açıklama yaptı. Geçen haftaki olaylar nedeniyle 2 öğrencinin bıçakla yaralandığı, 61 öğrencinin gözaltına alındığı ve 8'inin tutuklandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Dicle Üniversitesi tarafından eğitim ve öğretime verilen aranın hitamı olan 15.04.2013 tarihinde aynı müessif olayların tekrar yaşanmaması maksadıyla üniversite yönetiminin talebi doğrultusunda gerekli emniyet tedbirleri alınmış, üniversite içerisinde yapılan kontroller artırılmıştır. Bu doğrultuda alınan istihbari bilgiler ve güvenlik görevlilerinin dikkati sayesinde, 4 şahıs şüphe üzerine Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde güvenlik güçleri tarafından bindikleri otobüsün durdurulması neticesinde yakalanmışlardır. Şahısların üzerinde yapılan kontrollerde, 2 çanta içerisinde 5 el yapımı, parça ve basınç tesirli bomba olduğu tespit edilmiştir."
4 KİŞİ GÖZALTINDA
Açıklamada yakalanan şüphelilerle ilgili inceleme yapıldığı belirtilerek, "4 şahsın Dicle Üniversitesi öğrencisi oldukları, iki şahsın daha önce de 10.12.2012 tarihinde KCK/PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, eğitim ve öğretim hakkını engellemek amacıyla ders boşaltmak suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklandıkları ve 01.04.2013 tarihinde tahliye oldukları anlaşılmıştır. Yakalanan 4 şahıs ilgili adli birimlerin talimatları doğrultusunda haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınmışlardır. Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir" denildi.

 http://www.aksam.com.tr/guncel/diyarbakir-valiliginden-bomba-aciklamasi/haber-187415

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder