Translate

13 Nisan 2013 Cumartesi

Atık malzemelerden sergi

Atık malzemelerden sergi

DHA

12 Nisan 2013

80'inci Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin, çevreden topladıkları çöp ve sigara izmaritleri ile yaptıkları eserlerin yer aldığı çevre duyarlılığı temalı sergi açıldı.

Kayseri Park AVM'de açılan ve pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek sergide, 200 öğrenci tarafından değişik konularda yapılan çalışmalar bulunuyor. Özellikle Teknoloji Tasarım Dersinde atık malzemelerle yapılan objeler de yoğun ilgi gördü. Çevreden topladıkları sigara izmariti ve poşetten akciğer yapan öğrenciler, bu yolla sigaranın zararlarına dikkat çekerken; vida, tel, zımba, gazoz kapağı, pil, üçlü priz, kalem yayı ve hortum gibi atık malzemelerden yaptıkları balık, gemi, kelebek ve dünya şekilli eserlerle de kamuoyunda çevre duyarlılığı oluşturmayı hedefliyor.
Sergi hakkında bilgiler veren Kayseri 80'inci Yıl Cumhuriyet  İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni Fatma Korkmaz, atık malzemelerle yapılan eserlerin yanı sıra pastel ve sulu boyayla yapılan karma resimlerle öğrencilerin yeteneklerini sergileme olanağı bulduğunu söyledi. Korkmaz, sergiye destek veren herkese de teşekkür etti. Teknoloji Tasarım Dersi Öğretmeni Sibel Pernek ise öğrencilerin çevreye zarar veren malzemeleri toplayarak bir anlamda yararlı hale getirdiklerini söyledi. Pernek, "Toplanan atıklarla yani çöplerle yapılan eserlerle, toprak kaymasından hava kirliliğine, küresel ısınmadan hayvanların korunmasına kadar değişik konularda toplumsal bilinç oluşturma amacı içerisindeyiz" diye konuştu.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/23030385.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder