Translate

1 Nisan 2013 Pazartesi

Dünya alarmda!

Dünya alarmda!

2002-2003'te 775 kişinin ölümüne neden olan 'sars' virüsünden çok daha tehlikeli olan 'koronavirüs'ün kaynağının Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan olduğu belirtiliyor.


İstanbul- Dünya Sağlık Örgütü (WHO) son günlerde 11'den fazla ölüme neden olan 'koronavirüs'ün, sars virüsünden daha ölümcül olduğu açıklamasında bulundu.
Asya'da 2002-2003 yıllarında 775 ölüme neden olan ve şiddetli akut solunum sendromu olarak bilinen 'sars'tan daha tehlikeli bulununan 'koronavirüs', Sars'a oranla daha çok hücrenin dokularını bozarak vücuda hızla nüfuz ediyor. Başlangıçta böbreklere saldıran virüs, vücudun aynı anda pek çok organını tahrip edebiliyor. WHO tarafından mikroskobik görüntüsü yayınlanan virüsün, yarasa kökenli olduğu düşünülüyor.

Kesin bir bulgu yok Kaynağının kedi, maymun, domuz ya da tavşan olabileceği tahmin edilen virüs için kesin bir bulgu yok. Virüsün mutasyona uğraması salgın tehlikesi taşıyor.

Sars gibi 'koronavirüs'ün de soğuk algınlığı belirtileriyle başlayan ancak ağır solunum yolu enfeksiyonu yaratan bir hastalık olduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde, Almanya'da bir hastanede koronavirüs tespit edilen 73 yaşındaki Arap asıllı bir kişi ölmüştü. Hastalığın kaynağı olarak Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Pakistan görülüyor. Hastalığın şiddetli solunum güçlüğü, ateş, öksürük ve zatürre şeklinde ortaya çıkıyor.
 
31 Mart 2013

 http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=407740&kn=19&ka=4&kb=19

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder