Translate

18 Nisan 2013 Perşembe

Gençler "sermaye" için yarışacak

 18/04/2013 - 14:34:03

Gençler "sermaye" için yarışacak

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in birlikte düzenlediği, "Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması"nda gençler, "başlangıç sermayesi" için yarışacak.ODTÜ Rektör Yardımcısı ve ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr.Volkan Atalay, yaptığı açıklamada, 9 yıldır düzenlenen etkinliğin Türkiye'nin en büyük ve sürdürülebilir girişimcilik yarışması olduğunu ifade etti. Yarışmayı düzenlerken "iş bulan değil, iş kuran mezun" ilkesi ile hareket ettiklerini anlatan Atalay, şunları söyledi:

"Gerek yarışma gerekse girişimcilik ile ilgili olarak yürüttüğümüz tümprogramlardaki temel amacımız ülkemizin yenilikçilik ve girişimcilikpotansiyelini harekete geçirmektir. Zaten çalışmalarımızın sonucu da bu amaç doğrultusunda ne kadar iyi işler yaptığımızı göstererek göğsümüzü kabartıyor. Bizim amacımız iyi eğitilmiş kişiler için fırsatlar sunarak, onları girişimciliğe teşvik etmektir. Girişimcilik süreci kendi içerisinde birçok riskive iniş çıkışı barındırıyor. Bu süreçte karşılaşılabilecek tüm riskleri en aza indirerek, girişimcilerin yanında yer alıyoruz. Böylece katma değeri yüksek üretim yapan şirketlerin sayısını çok daha fazla şekilde artırmaya çalışıyoruz. Bu artış beraberinde istihdam ve ihracat rakamlarına katkı sağlıyor ve ülkemizin kalkınması için önemli bir itici güç oluyor."Yarışmayla girişimcilere "doğru zamanda, doğru destekleri" vermeye çalıştıklarını kaydeden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece iş fikri ile yarışmaya katılan girişimciler, süreç içerisinde aldıkları destekler ile bu iş fikirlerini uygulanabilir bir iş planına dönüştürüyor ve 25 bin ile 100 bin lira arasında değişen girişim sermayelerini almaya hak kazanıyorlar. Zaten yarışmanın en önemli farkı da sadece birincilerin değil süreçtengeçen herkesin kazandığı bir program olmasıdır. Süreç içerisinde verileneğitimlerden koçluklara, danışmanlıklardan mentorluklara kadar uzanan birçok önemli destek, girişimcilere çok ciddi deneyim katıyor."Bu yıl, 3 ana kategoride 400 bin liraya ulaşan nakit ödül verileceğinianlatan Atalay, kazananlara ayrıca ODTÜ Teknokent'te ofis imkanı sağlanacağını söyledi. Şirket sahipleri veya üst düzey yöneticilerinden "koç" desteği deverileceğini kaydeden Atalay, fikri mülkiyet hakları koruması, kapsamlı iş planı ve girişimcilik eğitimleri, deneyimli kişilerce verilecek mentorluklar, hukuki veteknolojik danışmanlıklar, yatırımcı görüşmesi gibi imkanlar sağlanacağını bunların mali değerinin ise 1,5 milyon lira civarında olduğunu sözlerine ekledi.

 http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=83273

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder