Translate

12 Nisan 2013 Cuma

Küçük İzzet'in boğazına yapışan pil ameliyatla çıkartıldı


12 Nisan 2013 - 16:08

Küçük İzzet'in boğazına yapışan pil ameliyatla çıkartıldı

Küçük İzzet'in boğazına yapışan pil ameliyatla çıkartıldı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
HATAY’ın Erzin İlçesi’nde, oyuncaklarıyla oynarken yuttuğu pilin boğazına yapıştığı belirlenen 1.5 yaşındaki İzzet E., ameliyata alındı. Dr. Servet Oçal, geç kalınması durumunda küçük hastanın kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabileceğini, pilin başarıyla çıkartılarak çocuğun eski sağlığına kavuştuğunu söyledi.
Hatay’ın Erzin İlçesi Mahmutlu Mahallesi’nde yaşayan 8 çocuk sahibi Emine B. ve Bozan E.’nin oğulları İzzet E. evdeki oyuncakları ile oynarken bir süre sonra göğsünü tutmaya başladı. Küçük çocuk ailesi tarafından Erzin Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İlk müdahalesi yapılan küçük İzzet’in, çekilen röntgen filmlerinde yemek borusuna pil yapıştığı belirlendi. Osmaniye Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen İzzet ameliyata alınarak, boğazına yapışan pil çıkartıldı.
DR. OÇAL: ZAMANLA YARIŞTIK
Dr. Servet Oçal, Osmaniye Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi’ne yaklaşık 10 gün önce hastanın pil yutma şikayetiyle geldiğini belirtti. Dr. Servet Oçal, "Burada yapılan tetkikler sonucunda, hastanın yemek borusunda pil olduğu görüldü ve yanıcı etkisinden dolayı, hastayı acil olarak ameliyathaneye aldık. Bu süreç içerisinde zamanla yarıştık. Pilin yemek borusuna zararlı etkisinden dolayı, hemen müdahale ettik" dedi.
Hastanın ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlandıktan sonra, görüntülü kameralar ve endoskopik cihazlarla birlikte yemek borusuna girildiğini belirten Dr. Özgür Ozan Karak ise şöyle dedi:
"Yemek borusunun orta kısmında yapışmış pilin, içerisindeki kimyasal maddeleri saldığı ve inceldiği görüldü. Hasta yaklaşık 2 saat daha geç gelseydi, o bölgede olacaktı. Başarılı bir cerrahi müdahale sonucunda o pil oradan çıkartıldı. Hastayı beslemek zorundaydık ve bir beslenme tüpü yerleştirildi midesine. Bir hafta böyle beslendi. Daha sonra çekilen filmler ve medikal tedavilerin ardından yemek borusunun iyileştiği görüldü ve ağızdan beslenme başladı. Daha önce bu tür müdahaleler Osmaniye’de yapılmıyordu, çevre illere gönderiliyordu. Artık doktor arkadaşımız ve ekibimizle birlikte bu tür hastalara müdahale edebiliyoruz"
Anne Emine B., kardeşleri okula gidince İzzet’in evdeki oyuncaklarla tek başına oynamaya başladığını belirterek olayı şöyle anlattı:
"Baktım çocuk bir süre sonra ağlayarak göğsünü ovalamaya başladı. Ben ilk önce sıcak bir şeyler yediğini düşündüm. Hemen alıp hastaneye götürüp film çektirdik. Baktılar, küçük beyaz bir şey göründü yemek borusunda. İlk önce para olduğunu söylediler. Ben pille oynadığını görmüştüm ve o pil olabileceğini söyledim. Sağ olsun doktorlarımız çocuğumu iyileştirdi. Allah onlardan razı olsun."

 http://gundem.milliyet.com.tr/kucuk-izzet-in-bogazina-yapisan-pil-ameliyatla-cikartildi/gundem/gundemdetay/12.04.2013/1692817/default.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder