Translate

12 Nisan 2013 Cuma

'N.Ç davasından cesaret alıyorlar'

'N.Ç davasından cesaret alıyorlar'

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gölcük'te 13 yaşındaki kız çocuğuna 29 kişinin tecavüz ettiği iddiaları ile ilgili, ''(Para karşılığı birlikte olduk) diyorlar. Bu cesareti N.Ç davasının yargı kararlarından alıyorlar'' dedi.


Ankara- CHP'li Nazlıaka Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılının ilk üç ayında erkeklerin 33 kadına tecavüz ettiğini, 65 kadın ve iki bebeğe şiddet uyguladığını, 45 kadını taciz ettiğini söyledi.
Bu hafta içinde 13 yaşındaki bir kız çocuğuna 29 kişinin tecavüz etiğinin ortaya çıktığını belirten Nazlıaka, ''Olay ortaya çıkınca , 'Para karşılığı birlikte olduk' diyorlar. Bu cesareti N.Ç davasının yargı kararlarından alıyorlar. Yargı bir kez daha utanç kararlarına imza atmamalı'' diye konuştu. Nazlıaka, söz konusu davanın takipçisi olacağını ifade etti.
Hükümetin, kadın istihdamı konusundaki politikasını eleştiren Nazlıaka, kadınların işsizlik oranının 11.9'a yükseldiğini kaydetti. Nazlıaka, bir yıl içinde ortaya çıkan her 100 yeni işsizden 91'ini kadınların oluşturduğuna dikkati çekti. Aylin Nazlıaka, bu tabloya bakıldığında, AK Parti döneminde kadın istihdamının geriye doğru gittiğinin görüleceğini dile getirdi.
Kız çocuklarının okullaşma oranlarına da değinen Nazlıaka, 4 4 4 sisteminin kız çocuklarının okullaşmasının önünde engel teşkil ettiğini, bu konuda CHP olarak daha önce uyarılarda bulunduklarını söyledi. Nazlıaka, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 10 düştüğünü, kız çocuklarında bu oranın yüzde 12 gerilediğini ifade etti. Aylin Nazlıaka, bu öğretim yılında açık liseye kayıt yaptıran kız öğrenci sayısının da bir önceki yıla göre 28 bin 790 kişi arttığını belirtti.
Akil insanlar konusuna da değinen Nazlıaka, burada da kadın sayısının az olduğuna işaret etti. Nazlıaka, ''(Analar ağlamasın) diyerek kadınlar üzerinden hamaset siyaseti yapılmaya devam ederken, akil insanlar komisyonundaki üyelere bakıyoruz; 12 kadın, 51 erkekten oluşuyor. Yani komisyonun yüzde 19'u kadın yüzde 81'i erkek üyeden oluşuyor'' diye konuştu.
Kadının değişim, dönüşüm ve mücadelenin adı olduğunu belirten Nazlıaka, bu nedenle, kadın-erkek eşitliğine inanmadığını söylemekten beis duymayanlarla mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nazlıaka, AKP'nin, yeni anayasada başkanlık sistemi önerisine ilişkin soru üzerine, CHP'nin parlamenter demokrasiden yana olduğunu, gündeminde de yolsuzluk, yoksuluk ve terör bulunduğunu belirterek, ''Kişisel fayda beklentisi ile siyasetin yönlendirilmesini yanlış buluyorum'' dedi.
12 Nisan 2013

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=410402&kn=6&ka=4&kb=6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder