Translate

6 Nisan 2013 Cumartesi

Öğrencilerin müzik dayanışması

Öğrencilerin müzik dayanışması

Osman BEKLEYEN-Gülay ÖZEK/ VAN, (DHA)
6 Nisan 2013

Öğrencilerin müzik dayanışması

Van'da okuyan öğrencilerin topladıkları değişik malzemeleri kullanarak kurdukları orkestra büyük ilgi çekmişti. Küçük öğrencilerin tüm imkansızlıklara rağmen müzik aşkıyla yaptıkları, gören herkesi hem duygulandırmış hem de umutlandırmıştı. Özellikle, öğrencilerin üzerinde 'mazot' yazan plastik bidonu kullanarak müzik yapmaları akıllara İbrahim Tatlıses’le bilinen “Urfa’da Oxford vardı da biz mi gitmedik” sözünü getirdi. Öğrencilerin bu gayreti “İmkan buldukları takdirde bu topraklardan da Mozart çıkar” dedirtti.

Van’ın Gürpınar İlçesi Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin, ’Doğayı Müzikle Temizleyelim’ kampanyasıyla kurdukları mehter takımında atık malzemelerden yaptıkları müzik aletlerinin yerini, modern müzik aletleri aldı.
MÜZİK AŞKLARI ENGEL TANIMADI / FOTO GALERİ

Gürpınar’a 40 kilometre uzaklıktaki Işıkpınar Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri 1 yıl önce Doğayı Müzikle Temizleyelim kampanyasıyla atık malzemelerden müzik aletleri oluşturarak mehter takımı kurdu. Öğrenciler, mazot bidonu ve damacanalardan kös, taç ve gazoz kapaklarından tuğ, taraktan zurna, tencere kapaklarından zil yapıp, birçok başarılı gösteriye imza attı.
Öğrencilerin kaderi okula yeni atanan müzik öğretmeni Banu Saraç Çetin ile değişti. Okula geldikten sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük’ten müzik aleti talep eden Çetin’in bu isteğinin yerine getirilmesi için üniversite kermes düzenledi. Kermesten elde edilen gelirle de öğrencilere çeşitli müzik aletleri alınarak okula teslim edildi. Daha önce müzik aleti olarak mazot bidonu, damacana, gazoz kapağı, tencere kapağı ve tarak gibi atık malzemeleri kullanan öğrenciler, yeni müzik aletlerini görünce büyük mutluluk yaşadı.

GÜZEL KONSERLERE İMZA ATACAĞIZ

Müzik öğretmeni Banu Saraç Çetin, kendilerine müzik aletleri hediye eden herkese teşekkür ettiklerini belirterek, bundan sonra çok daha güzel konserler vereceklerini söyledi. Öğrenciler de ilk defa böyle modern müzik aletleriyle karşılaştıklarını belirterek, çok daha başarılı konserlere imza atacaklarını söyledi. Müzik aletlerini ellerine alan öğrenciler ise keyifle yeni müzik aletlerini çalarak sevinçlerini gösterdi. Daha sonra köylüler, öğretmenler ve öğrenciler birlikte halay çekti.

 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22980854.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder