Translate

5 Nisan 2013 Cuma

Öğretmen eşi evini dershaneye dönüştürdü



5 Nisan 2013


Öğretmen eşi evini dershaneye dönüştürdü

Kütahya’ya bağlı Çokköy’deki öğretmen eşi, evini köy çocukları için dershaneye dönüştürdü. Yaptığı pasta ve börekleri öğrencilere ikram ediyor, onlara derslerinde yardımcı oluyor.













Öğretmen eşi Yurdagül Bakkal (41), ilkokulu Çokköy’de tamamladıktan sonra ilçe merkezinde ortaokula başladığını, her gün 6 kilometrelik yolu yaya gidip gelerek hem ortaokuldan hem de liseden mezun olduğunu söyledi.
Evlendikten sonra öğretmenlik yapan eşi Sevcan Bakkal’ın işi dolayısıyla Bursa’ya yerleştiklerini belirten Bakkal, bu kentte okul aile birliklerinde görev aldığını, eğitimle ilgili etkinliklere ve çeşitli kurslara katıldığını bildirdi.
Bakkal, Bursa’da yaşadığı yıllarda her yaz köyüne geldiğini ve öğrencilerin kendisi gibi okula ulaşım sorunu yaşamadığını gördüğünü dile getirerek, şunları söyledi:
“Öğretmenler bir program dahilinde okulda eğitim verse bile çocukların okul dışında da desteğe ihtiyaçları vardı. Çocukların hayalleri ya maddi sıkıntılar yüzünden ya da nasıl yapacaklarını bilmedikleri için hep yarım kalıyordu. Köyde, şehirlerdeki gibi psikologlar, uzmanlar, kurslar yok. Bu yüzden hayalleri imkanlarla sınırlanıyordu. Köyden çıkma imkanı bulamayan, il merkezine gidemeyen, okuduklarını göremeyen çocuklar vardı. Denizi sadece televizyonda görüyorlardı. Oysa bunlar zamanımızda çok kolay, birlik, beraberlik ve ilgiyle değişebilecek konular. ‘Tek yapılacak olan; rehberlik, sevgi, ilgi’ diye düşündüm.”
3 çocukla başladım, şimdi 37 çocuk geliyor
Eşi geçen yıl köydeki okula atanınca çocuklara rehberlik etme imkanı doğduğunu anlatan Bakkal, köyde yerleştikleri evi bir dershane gibi düzenlediği bilgisini verdi.
Bakkal, evinde, çocuklara derslerini yapacağı, okulda öğrenme imkanı olmayan kültürel ve manevi konuları öğrenebileceği ortamı sağlamaya çalıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:
“Evimde öğrencilerle ilgilenmeye 3 çocukla başladım, şimdi 37 çocuk geliyor. Okul sonraları eğitimler yapıyoruz. Onlara ‘kır çiçeklerim’ diye sesleniyorum. Burada olmaktan mutluluk duyuyorlar. Ana sınıfı ile bir ve ikinci sınıf öğrencileri salı günleri geliyor. Onlarla resim yapıyoruz. 3-5’inci sınıflar çarşamba, diğerleri de haftanın öbür günlerde okul çıkışlarında geliyor. Yanı haftanın 7 günü, günün 10’ar saati onlara açığız. Aileden öğrenebileceği konuları konuşuyoruz. Büyük kızlarımıza ütü yapma, yemek yapma konularını öğretmeye çalışıyorum. Orman Haftasında çocuklarımızla fidan diktik. Önce ödevlerini yapıyorlar. Bilebildiğim kadar anlatıyorum. İnternetten bakıyoruz. Bilmediklerimiz olunca öğretmenlerine teneffüslerde soruyorlar. İnternette olmayan, okullarda işlenmeyen değerlerimizi aktarıyoruz.”
Çocukları, iyi ve güzel davranışlara teşvik etmeye çalıştığına dikkati çeken Bakkal, insan ve hayvan sevgisi, kötü alışkanlıklardan uzak durma, küfür etmeme gibi konularda görüştüklerini, pasta ve börekler yaparak onlara ikram ettiğini sözlerine ekledi.
Burada güzel şeyler oluyor
Öğrenci velisi Nazlı Erden de Bakkal’a teşekkür ederek, “Köyde çocuklarla fazla ilgilenemiyoruz. O yüzden bu faaliyeti çok başarılı buluyoruz. Burada güzel şeyler oluyor. Çocuklarımızın eksiklikleri gideriliyor” diye konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/22974210.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder