Translate

5 Nisan 2013 Cuma

Bursa’ya 360 öğenci kapasiteli okul


DHA
5 Nisan 2013

Bursa’ya 360 öğenci kapasiteli okul

Bursa Merkez Nilüfer İlçesi’nde 360 öğrenci kapasiteli okul yapıldı. Hayırsever desteğiyle yapılan okula 11 milyon lira harcandı.













Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adlı okulun açılışına Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcü Bülent Arınç da katıldı. Arınç, hayırsever ailenin Bursa’ya örnek bir eğitim kurumu kazandırdığını söyledi.  Açılışını yaptıkları bu okuldan çok değerli öğrencilerin yetişeceğine inandığını belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, “Bursa bu konuda çok yardımsever, Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyasında, bugüne kadar hayırseverler tarafından 2 binden fazla derslik yapılmış. 124 okul protokolü var. Bunların toplamı 300 milyon lira. Bu çok önemli bir rakam. Nüfusu genç olan bir ülkeyiz. Eğitim bizim için her şeyden önemli her şeyi kamu harcamasıyla yapmak mümkün değil. Hayırseverlere bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Arınç, konuşmasının ardından 360 öğrenci kapasiteli okulun açılış kurdelasını kesti. Sınıfları da dolaşan Arınç öğrencilerle sohbet etti. Okulun bahçesinde yine hayırsever işadamı tarafından yaptırılan uygulama otelinde de incelemelerde bulunan Arınç, Cuma namazını Mihraplı Camii’nde kıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/egitim/22975783.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder