Translate

3 Nisan 2013 Çarşamba

Öğretmenler polislerden şikayetçi: "Hırsını alamayanlar ısırdı


03 Nisan 2013

Öğretmenler polislerden şikayetçi: "Hırsını alamayanlar ısırdı

Öğretmenler polislerden şikayetçi: "Hırsını alamayanlar ısırdı"

IĞDIR’da görev yapan üç öğretmen, şiddete uğradıkları iddiasıyla polisten şikayetçi oldu. Polisin silah çektiğini, kelepçe vurduğunu belirten Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Gül, "Tekme tokat dövdü, hırsını alamayınca ısırdılar" dedi.


Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Malik Akşit, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Arslan, Eğitim Sen Şube Başkanı Yılmaz Hun tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında, Öğretmen Mehmet Gül, Şahin Kum ve Erkan Çiğdem’in şiddete dayalı fiziki müdahale nedeniyle mağdur olduklarını bildirdi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı olan Mehmet Gül, meslektaşları Erkan Çiğdem ve Şahin Kum ile Sanata ve Sosyal Faaliyetlere Gönüllü Eğitimciler Derneği’ni kurduklarını ve bir yıldan bu yana faaliyet içinde olduklarını bildirdi.

Hazırladıkları proje ile polise taş atan çocuklara yönelik eğitim ve tiyatro çalışması yaptıklarını anımsatan Gül, 31 Mart günü saat 21.30’da yaşadıkları olayı şöyle anlattı: "Erkan Çiğdem’i ablasının evinden almaya gittik. Ablası, apartman yöneticisinden şikayetçi olduğu için polis çağırmış. Bu sırada polislerle aralarında bir tartışma çıktı. Biz de ayırmaya çalıştık. Bunun üzerine polisler bizi karakola davet etti. Otomobile bindik ve karakola giderken 4-5 ekip otosu çevremizi sardı. Telsizden ’Şahıslar kaçıyor, yakalayın’ anonsu ile irkildik. Topçular Mahallesinde önümüz kesildi, üst araması yapacaklarını bildirdi ve kimliklerimizi istediler. Ne olduğunu sorduk, silah çekerek karşı bir müdahalede bulundular. ’Biz öğretmeniz. Arama emriniz var mı?’ dedik. Biber gazı sıktı, tekme ve tokat attılar. Hırsını alamayanlar kollarımızı ısırdı. Ağır hakarete uğradık. Ellerimiz kelepçeli olarak polis otosunda minibüsün koltuk boşluğuna yatırarak şiddet uyguladılar. Ellerimiz kelepçeli olarak Merkez Karakolu’na götürüldük. Aman öğrencilerimiz bizi bu halde görmesin ricasında bulunduk. Hiç duymadılar. Doktor 5 gün iş göremezlik raporu verdi. Karakolda ’Dur’ ihtarına uymayarak kaçtığımız belirtilerek hazırlanan tutanağı imzalamadık. Gece yarısından sonra serbest bırakıldık. Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olduk. Böyle bir davranışı öğretmenlere layık görenleri kınıyoruz."

 http://gundem.milliyet.com.tr/ogretmenler-polislerden-sikayetci-hirsini-alamayanlar-isirdi-/gundem/gundemdetay/03.04.2013/1688873/default.htm?ref=yahoo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder