Translate

13 Nisan 2013 Cumartesi

Romanyalı öğrencilere Türkiye’de hemşirelik stajı

Romanyalı öğrencilere Türkiye’de hemşirelik stajı

DHA

13 Nisan 2013

Romanyalı öğrencilere Türkiye’de hemşirelik stajı

Romanya’daki Scoala Postliceala Sanitara Slobozia Yüksekokulu öğrencileri, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki hemşirelik stajı yaptı.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi, Leonardo Da Vinci Uluslararası Hareketlilik Projesi’ne evsahipliği yaptı. Aydın Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Kübra Barhan’ın koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında, Romanya Scoala Postliceala Sanitara Slobozia Yüksekokulu’ndan 7 öğrenciye eğitim verildi. İki hafta boyunca hastanenin ameliyat servisinde, Genel Cerrahi Uygulama Teknikleri ile ilgili hemşirelik becerilerinin geliştirilmesi konulu eğitim verilen 7 öğrenci, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve hastanede kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Öğrencilere sertifikalarını veren Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli, öğrencilere kullandıkları cerrahi teknikler konusunda bilgiler verildiğini söyledi.
Türkiye’den de Romanya’ya gidilecek
Proje kapsamında Türkiye’den de Romanya’ya ekibin gideceğini belirten Yürekli, “Eğitim çok verimli geçti. Öğrencilerimiz de burada çok güzel arkadaşlıklar kurdular. Biz de kendilerinden çok memnun olduk” dedi. Romania Scoala Postliceala Sanitara Slobozia okulu öğretim görevlisi Alina Bordei de Türkiye’de bulunan doktorların çok iyi ve profesyonel olduğunu belirtip, “Ülkemize birçok bilgi ile döneceğiz. Proje bizim için çok güzel oldu. Sıradan bir staj yapmadık. Türkiye çok güzel ve buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Burada bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/23036100.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder