Translate

3 Nisan 2013 Çarşamba

Sonuncu ilin en başarılı öğrencileri

Sonuncu ilin en başarılı öğrencileri

3 Nisan 2013

Sonuncu ilin en başarılı öğrencileri

ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda hep son sıralarda olan Hakkari, bu yılki YGS’de de sonuncu oldu. Başarısız ilde ilk üçe 2 kız öğrencinin girmesi ise dikkat çekti. Öğrenciler Hakkari’nin hep sonuncu olmasından dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, eğitime daha çok yatırım yapılmasını istedi.

YGS’de bir türlü başarı düzeyini yükseltemeyen Hakkari, bu yıl yapılan sınav sonuçlarına göre de yine en başarısız il oldu. Sonuncu olan ilin birincileri ise Yüksekova İlçesi’nden çıktı. Ailelerinin gururu olarak YGS-2 puan türünden 458 puan ile Mürsel Atlı il birincisi olurken, aynı puan türünde 449 puan ile Fatma Uçar ikinci, 447 puan ile Aygül Koç üçüncü oldu.
Yüksekova’nın İnanlı Köyü’nde oturan il birincisi Mürsel Atlı, babasının köyde çiftçilikle uğraştığını söyledi. Hedefinin Tıp Fakültesi olduğunu anlatan Atlı, çok çalıştıklarını fakat yine de istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Sonuncu olan bir ilde birinci olmanın aslında kötü bir duygu olduğunu belirten Atlı, “Eğitim şartlarımız kötü ve bunu dershaneler ile tamamladık” dedi.
Sonuncu ilin ilk üçe girenlerden 2’sinin kızlardan oluşması da dikkat çekti. Babası oto tamircisi olarak çalışan il ikincisi Fatma Uçar’ın hedefinde de Tıp Fakültesi bulunuyor. Eğtim seviyesinin bölgeye gönderilecek daha deneyimli öğretmenlerle giderilebileceğini anlatan Uçar, Hakkari’nin sonuncu olmasının normal olduğunu söyledi. Uçar, “Eğitime çeşitli nedenlerden hep geç başlıyoruz. Ve bölgemizde yıllardır süren olaylar var. Biz hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
İl üçüncüsü olan ve babası esnaf olan Aygül Koç ise Hakkari’nin sonuncu gelmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Koç, eğitim seviyesinin arttırılması halinde Hakkari’deki öğrencilerinde Türkiye’de dereceye girebileceklerini söyledi. Koç’un hedefinde ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü var.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/22959437.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder