Translate

3 Nisan 2013 Çarşamba

Risk altındaki gençler için araştırma merkezi

Risk altındaki gençler için araştırma merkezi

Şebnem ARAT
3 Nisan 2013
Risk altındaki gençler için araştırma merkezi

Türkiye’nin genç nüfusunu korumak ve risklere karşı çözüm üretmek için Toplum, Sağlık, Davranış ve Önlem Alma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Genç nüfusunun yüzde 49’u 25 altında olan Türkiye’nin gençlerinin ruh ve beden sağlığını korumak, riskli davranışlarını incelemek ve bunları engelleyecek çalışmaları yapmak amacıyla Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde Toplum Sağlık, Davranış ve Önlem Alma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
Merkezin başında bulunan, üniversitenin Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, “Madde kullanımı, suç işleme, şiddet eğitimi, obetize gibi gençleri riske atan tüm davranışları inceleyeceğiz, çözümler üreteceğiz. Farkındalık kazandırarak bu sorunları yaşayanları topluma kazandıracağız. Büyük küçük herkesi bilinçlendirmek istiyoruz” dedi. Narlı, şöyle devam etti: “Risk altında olan, korunmayan çocukların kendilerine saygıları bitiyor. Yanlış davranışları devam ediyor ve bu yüzden yasalarla ters düşüyor. Onların yanında olarak topluma kazandırmalıyız. Bu hedefle fakülteler arası işbirliğinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, halk sağlığı alanında çalışan yerel ve uluslararası derneklerle işbirliği yapacağız.”
Ücretsiz eğitimler düzenlenecek
Riskli davranışları önleme alanında çalışacak uzmanların eğitim çalışmalarının yürütüleceği merkez eğitim ve çalışma grupları düzenleyecek. Toplumun ruh sağlığı konusunda her yönüyle bilinçlendirilmesi için ücretsiz eğitim programları da düzenlenecek. Merkezin 2 ay önce kurulduğunu belirten Nilüfer Narlı, “İlk araştırmamızı İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Edirne’de yapacağız. Liselilerle düzenleyeceğimiz çalışmada hem onların riskli davranışlarını önleyeceğiz, hem de gençleri bilinçlendireceğiz” diye konuştu.
Üniversitenin Rektör Yardımcı Ali Güngör ise şunları söyledi: “Sosyal davranışları önceden tahmin edip önlem almak gerek. Teknolojinin gelişmesiyle gençler tehdit altına girdi. Bu risklerin nedenleri önemli. Sorunlar büyümeden çözüm bulunmalı. Bu merkez bunun için var.”

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/22957745.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder