Translate

5 Nisan 2013 Cuma

Üniversiteli ikizlerden alkışlanacak girişim

GÜNEŞ - EKONOMI - 05 MART 2013

Üniversiteli ikizlerden alkışlanacak girişim


PAMUKKALE Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Derya-Deniz Yalçın adlı ikiz kız kardeşler, müthiş girişimcilik örneği gösterdi.
Diyabetik çorap, antibakteriyel kokulu çorap ve masaj çorabı ürettiren ikiz kardeşler, 'Corabimo' markasını yaratıp, internet sitesi kurarak on-line satış yapmaya başladı.
İşletme Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki ikiz kardeşler Derya ve Deniz Yalçın, öğrenimlerine devam ederken diğer yandan PAÜ Teknokent’te kurdukları şirketle çorap satışı yapıyor. Antalya’da yaşayan ikizler Derya ve Deniz Yalçın, iş hayatına toptancılardan aldıkları ürünleri arkadaşlarına ve arkadaşlarının annelerinin günlerinde satış yaparak başladı. İkizler, Pamukkale Üniversitesi’nde okurken, daha fazla kitleye ulaşmak için e-ticaret sitesi projesini hayata geçirdi. Üç aylık ön hazırlığın ardından www.begensen.com adresli siteyi kuran ikizler, bir yandan öğrencilik, bir yandan da e-ticaret ile iş hayatına atıldı. PAÜ öğrencisi ikizler, ayrıca Denizli'deki eczanelere stantlar kurarak tescilli markaları olan 'Corabimo' adlı medikal özellikli çorap satışı yapmaya başladı. İşletme öğrencileri olarak iş hayatına bir an önce atılmak istediklerini belirten Derya Yalçın, şöyle dedi:
"Bu işe ilk başta küçük çaplı toptancılardan aldığımız iç giyim, gecelik ve takı gibi ürün gruplarıyla tanıdık arkadaşların annelerinin çevreleri ve günlerinde satış yaparak başladık. Başladığımız günden itibaren satışlarımız iyi gitti ve sonra bu işte başarıyı artırmak için daha fazla kitleye ulaşmamız gerektiğini düşünerek internet sitesini kurduk. Denizli bizim için tekstil anlamında bulunmaz bir hint kumaşı gibiydi ve biz de bunu en iyi şekilde değerlendirdik. Ürünlerimizi de özel olarak ürettiriyoruz. Satışlarımız çok iyi gidiyor."

http://www.gunes.com/2013/04/05/haber/ekonomi/1627/universiteli_ikizlerden_alkislanacak_girisim.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder