Translate

5 Nisan 2013 Cuma

Çocuklar çevre müfettişi olacak


5 Nisan 2013

Çocuklar çevre müfettişi olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak amacıyla hazırlanan “Çevre Çiçekleri” adlı tiyatro oyununu izledi.













Bakanlık tarafından çevreyi korumak için gelecek nesillere sorumluluk kazandırmak amacıyla geçen yıl başlatılan “Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan “Çevre Çiçekleri” adlı tiyatro, Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelendi.
Bayraktar, ilkokul 4. sınıf öğrencilerini “Çevre Müfettişi” olarak yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimler sonrası görevlendirilen tiyatro ekibinin gösterisini, öğrencilerle izledi.
Burada konuşan Bayraktar, küresel iklim değişikliklerinin insan hayatına olumsuz etkilerinden bahsetti.
“Çevreyi, sizler ve sizlerden sonra gelecek nesiller için çok daha titiz korumamız lazım. Sizler temizsiniz, pırıl pırılsınız. Türkiyemizi de öyle yapmamız lazım” diyen Bayraktar, çevrecilik eğitimi alan çocukların büyüklerine olan uyarılarının onlarda daha fazla etki bırakacağını dile getirdi. Bakanlığın projelerini ve hedeflerini anlatan Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:
"Çevre, eğitimde-öğretimde son derece öne çıktı. Buna sizler dikkat ediyorsunuz. Bu etkinlikte bizim de sizin de bilinciniz artıyor. Bundan sonra daha fazla dikkat edeceğiz. Uyarımızı da kırmadan, dökmeden nazikçe yapacağız. Bilincimizi artırarak modern dünyanın yakaladığı çevrecilikten daha da ileriye gideceğiz. Artık, fabrikalarımızın bacalarından karbondioksit gazı çıkmayacak, fabrikalarımızın atık suyu arıtılarak temiz su olacak. Bunlara günden güne daha fazla dikkat edip önlem alıyoruz. Sizler olmadan bu işte başarılı olamayız. Bilinç, sizden başlayacak. Sizin güzelliğiniz, temizliğiniz ve pırıl pırıl olmanız topluma, çevreye, havaya ve suya da fayda sağlayacak.”
Etkinliğe katılan çocuklara “Çevre Çiçeği, Çevre Müfettişi” kartları dağıtıldı.

“Çevre Çiçekleri”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın “Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında ilkokul 4. sınıf çocuklarına çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenlediği “Çevre Çiçekleri” tiyatro gösterilerinin ilki Üsküdar'da yapıldı. Kedi, köpek, yaşlı çınar ağacı gibi figürlerin yer aldığı gösteri, Üsküdar'daki 7 bin ilkokul öğrencisine izletilecek. Gösteri sonrası öğrenciler sertifikalı “Çevre Çiçeği” olacak.
Gösterilerde dağıtılacak “Çevre Çiçeği, Çevre Müfettişi” kartları ile çocukların, çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştığı çevre sorunlarını yetkililere bildirilmesi ve önlem alınmasının sağlanması hedefleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22975455.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder