Translate

16 Şubat 2013 Cumartesi

Gençlik dairesi tarafından ailesinden alınan genç kızdan ‘kurtarın beni’ feryadı


Gençlik dairesi tarafından ailesinden alınan genç kızdan ‘kurtarın beni’ feryadı

  SEYİT ARSLAN | VİYANA - 16.02.2013 13:06:13
  Avrupa'da yaşanan Gençlik Dairesi tarafından alınan çocukların hikayelerine bir yenisi Avusturya'da eklendi.

Avusturya’nın Wels şehrinde yaşanan aile dramı Avrupa’da yaşayan göçmenlere ibret olacak nitelikte. Bir yıl önce ‘ailem bana şiddet uyguluyor’ diyerek Gençlik Dairesi’ne giden 13 yaşındaki M.A., yalan söylediğini kısa bir süre sonra itiraf etmesine rağmen evine dönmek için mahkemenin vereceği kararı beklemek zorunda. M.A’nın aileye verilip verilmeyeceği 19 Şubat’ta yapılacak mahkeme sonucunda belli olacak.

Evden ayrılmak için ailesinin şiddet uyguladığı yalanına başvuran M.A kaldığı yurttan yolladığı elektronik postada "Kimse anne ve babanın yerini alamaz, Allah’a beni aileme kavuşturması için sürekli dua ediyorum. Herkes bu yazdıklarımı okusun ve bundan ders alıp benim yaptığım hatayı yapıp hayatlarını mahvetmesinler." şeklinde pişmanlığını ifade ediyor.

M.A ve ailesinin yaşadıkları, küçük kızın ‘Daha iyi ve özgür bir yaşam’ hayaliyle gittiği gençlik merkezi tarafından Gençlik Dairesi’ne yönlendirilmesi ile başlıyor. M.A, ailesinin haberi olmadan kurum çalışanları tarafından geçen yıl okul çıkışında alınarak bir yurda yerleştiriliyor. Olaydan sonra büyük sıkıntılar çeken anne N.A, "Kızımın anlattıkları gerçekleri yansıtmıyor. Benim altı çocuğum var ve tabii ki günlük sıkıntılarla mücadele ediyoruz. Ancak biz asla çocuğumuzu dövmedik. Kızımın neden böyle bir yalana başvurduğunu anlayamadık, ailem bölündü." diyor.

Kızını almak için gittiği kurumda ‘kızlarına kötü davrandıklarına dair’ bir belge imzalaması istenen ancak bunu kabul etmeyen N.A., kızı ile ilk olarak ancak iki ay sonra görüşebiliyor; o da ancak Gençlik Dairesi’nin uzmanların eşliğinde. ‘Kızım daha iyi bir hayat yaşayacağını hayal ettiği yurtta gerçeklerle karşılaşınca bize, ‘kurum yetkililerine yalan söylediğini itiraf etti’ diyen acılı anne, kızı ile artık daha sık bir araya gelme hakkına sahip.

Evden ayrıldıktan sonra acı gerçeklerle karşılaşan kız çocuğu M.A ilk iki mahkemede hakime eve dönmek istediğini defalarca ifade ediyor, ancak mahkeme aileye ve çocuğa psikolojik testler yaptırılmasına karar veriyor. Doktor raporlarında da çocuğa şiddet yapıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanılmadığına yer veriliyor.

Çocuğa dayak atmakla suçlanan baba M.A, çocuğu ile ilk kez üç ay sonra bir araya gelebiliyor. "Kızımı asla dövmedim." diyen M.A., iki kültür arasında kaldığına dair iddiaları ise reddediyor. "Kültürümüz ve dinimiz bizi çocuklarımızı dövmekten alıkoyuyor. Ben her gün çalışan bir insanım, sorunlarımızı konuşarak halletmeye çalıştık." diyen M.A., artık kızını her iki haftada bir kez ziyaret edebiliyor.

"KIZIM YURTTA İNTİHARA KALKIŞTI"

Evine dönmek için büyük bir mücadele veren aileyi en çok üzen olaylardan birisi de kızın kaldığı yurtta bileklerini keserek intihar etmeye kalkması. Olayı kızını haftasonları ziyarete gittiği sırada farkeden anne N.A. "Çocuğum ‘ya buradan çıkacağım, ya da kendimi öldüreceğim' diyor. Hayatından endişe ediyorum." ifadeleriyle durumu anlatıyor. Ailesine dönmek için davanın hakimi ile de görüşen M.A., yurttan kaçma teşebbüsünde de bulunmuş ancak polisler tarafından trende yakalanarak tekrar yurda getirilmiş. Aile konu hakkında yetkililere kendilerine yardımcı olmak için çağrıda bulundu.

"ÇOCUKLAR EVE DÖNMEK İÇİN İFADELERİNİ İNKAR EDEBİLİYOR"

Cihan Haber Ajansı'na bilgi veren Gençlik Dairesi yetkilileri ise "Olay mahkeme sürecinde ancak çocuklar ailelerini özleyince şiddet gördüklerine dair ifadelerini değiştiriyorlar." açıklamasında bulundu.

Daire "Çocuğun 10 aydır ailesine dönmek istemesine rağmen neden geri verilmediğine" ilişkin sorulara ise olayın muhataplarının kendileri olmadığı cevabını verdi.http://www.cihan.com.tr/news/Genclik-dairesi-tarafindan-ailesinden-alinan-genc-kizdan-kurtarin-beni-feryadi-CHOTM3Nzg5LzQ=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder