Translate

15 Şubat 2013 Cuma

Rümeysa bebek, komşusunun karaciğeri ile hayata tutundu


Rümeysa bebek, komşusunun karaciğeri ile hayata tutundu

  ÖMER ÖZDEMİR | ANTALYA - 15.02.2013 15:05:43
     Video
  Doğuştan karaciğer rahatsızlığı bulunan 9 aylık Rümeysa bebek, Şen ailesinin komşusu olan Kader İlhan'ın karaciğerini vermesiyle sağlığına kavuştu.

2 aylıkken hastalık teşhisi konulan Rümeysa bebeğe, 9’uncu ayında 6,5 kilogram ağırlığında iken karaciğer nakli yapıldı. Antalya Medical Park Hastanesi’nde yapılan operasyonla normal bir insan karaciğerinin 12 de biri kadar nakil yapılan Rümeysa’nın sağlık durumu iyiye gidiyor. Fatma ve Zeynel Şen çiftinin çocukları olan Rümeysa bebeğe, yaklaşık 3 yıldır aile dostları olan Kader İlhan karaciğerini bağışladı. Rümeysa bebeğin nakli Medikal Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Rümeysa bebeğe yapılan naklin hem ağırlık hem de yaş bakımından kendi hastanelerinde bir ilk olduğunu kaydeden Prof. Dr. Alper Demirbaş, 10 kilonun altındaki bebeklere organ nakli yapılmasının teknik olarak zor olduğunu belirtti. Rümeysa’ya normal insan karaciğerinin 12 de birini naklettiklerini ifade eden Demirbaş, yaklaşık 70 gram karaciğer dokusunu naklettiklerini aktardı. Rümeysa’nın doğduğundan bu yana siroz hastası olduğunu dile getiren Demirbaş, "Karaciğer hastalığı oldukça ilerlemişti. Şu anki renginin dışında bütün vücudu sarılıktan dolayı portakal rengindeydi. Rümeysa'ya karaciğer nakli gerekiyordu, fakat 6,5 kiloydu. Bu kadar düşük kiloya nakil yapmak çok zor bir işti. Fakat Rümeysa'nın fazla zamanı kalmamıştı. Hastalıktan dolayı kaşıntı sorunları başlamıştı. Bize geldiğinde vücudunda kendi tırnakları ile kaşımaktan yaralar oluşmuştu. Ameliyatın 8’inci günündeyiz, Rümeysa’nın karaciğer fonksiyonları normale döndü. Anne sütünü artık daha iyi emiyor." şeklinde konuştu.

Anne Fatma Şen ise canına can katan aile dostlarına, Kader İlhan’a teşekkür etti. Çok zor günler yaşadıklarını dile getiren Fatma Şen, "Rümeysa'nın ameliyat öncesi çok kaşıntısı vardı, çok huzursuzdu. Artık ne gecesi ne gündüzü vardı. Rengi sapsarıydı, kendini çok kaşıyordu. Sabahlara kadar uyumadığı günler oluyordu. Aile dostumuz, arkadaşımız canımıza can kattı, Rümeysa'nın ikinci annesi artık." dedi.

"AİLECE BAĞIŞ YAPMAK İÇİN BAŞVURDUK"

Karaciğerini bağışlayan Kader İlhan ise Rümeysa'ya karaciğerini bağışlamak için ailece karar verdiklerini belirterek, "Bunun çok güzel bir duygu olduğunu yaşayarak anlamak gerekiyor. İnsanları duyarlı olmaları için çağırıyorum. İnsanlar öldükten sonra değil, yaşarken bazı şeyleri başarmak gerekiyor. Rümeysa'yı böyle görmek mutluluk veriyor. Ben kendimi sadece sezaryanla doğum yapıp bir kız çocuğu dünyaya getirmiş gibi hissediyorum." diye konuştu. Aile olarak bağış yapmak için başvurduklarını belirten İlhan, "Hangimizinki uyarsa biz vermeye gönüllüyüz. Oğlumla benimki uydu ama bunu ben yaşamak istedim." dedi.

Öte yandan kan grubu '0 rh negatif olan' Rümeysa bebeğe, sosyal paylaşım sitesinden düzenlenen kampanya ile 350 kişi kan bağışı yaparak büyük destek verdi.http://www.cihan.com.tr/news/Rumeysa-bebek-komsusunun-karacigeri-ile-hayata-tutundu-CHOTM3NDQxLzE=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder