Translate

1 Mart 2013 Cuma

Türkiye Felsefe Olimpiyatı yapılıyor


Türkiye Felsefe Olimpiyatı yapılıyor

On yedinci Türkiye Felsefe Olimpiyadı 3 Mart 2013Pazar günü, saat 10.00'da, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, ÇanakkaleDenizli, Gaziantep, Hatay, İstanbulİzmir, Mersin ve Samsun olmak üzere on iki merkezde yapılacakİstanbul'daki merkez Özel Saint Benoît Fransız Lisesi olarak duyuruldu. Saint Benoit dördüncü kez bu görevi üstleniyor.


İstanbul - Türkiye Felsefe Kurumu tarafından 17 yıldır düzenlenen Türkiye Felsefe Olimpiyadı, Uluslararası Felsefe Olimpiyadı(IPO)’nın ulusal basamağıdır. Türkiye, Dünya Felsefe Federasyonu şemsiyesi altında ve UNESCO himayesinde bir organizasyon olan IPO’nun beş kurucu üyesinden biridir.

Yarışmada derece alan ve iyi düzeyde yabancı dil bilen ilk iki öğrenci ülkemizi bu yıl Mayıs ayında Danimarka’da düzenlenecek olan XX. Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nda temsil edecektir.
Olimpiyatların katkısı
Felsefe Olimpiyatları, öğrencilerin yaratıcı düşünme ve araştırma ruhunu geliştirmek ve düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratmak amaçlarını ilke edinmiştir.
Bu bağlamda, olimpiyatların hedefi; bilginin antropolojik temelleri üstünde düşünmeye teşvik etmek, bilimsel çalışmaların etik boyutlarla bütünleşmesine yardımcı olmaktır.
Böylelikle öğrenciler çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneğini geliştirme fırsatı yakalayabilir.
 
Felsefe Olimpiyatı Katılım Koşulları :
Lise öğrencisi olmak
Her okul 1 aday gösterebilir (Olimpiyat merkezi olan okullar ile bir önceki sene ilk iki dereceye giren okullar iki adayla katılabilirler)
Aday ön elemeleri okulun felsefe öğretmeni tarafındn yapılır.
Tüm başvurularda okulun açık adresi, telefon ve faks numaraları yer almalı ve okul müdürünün ve felsefe öğretmeninin onayıyla yapılmalıdır. Başvuru faksla yapılabilir.
Son başvuru tarihi 01 Mart 2013 Cuma günüdür.
Yarışma şartnamesi ve izni MEB kanalıyla tüm okullara gönderilmiştir.
1 Mart 2013

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=401826&kn=22&ka=4&kb=22

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder