Translate

14 Nisan 2013 Pazar

7 metrelik duvarlar çocuklara mezar olabilir

7 metrelik duvarlar çocuklara mezar olabilir

Sevgi Evleri'yle ilgili Sayıştay'ın yaptığı raporda ürkütücü gerçekler. 10 milyon TL'lik bina için "Duvarlar hatalı yapıldı. 7 metrelik duvar çocukların üzerine yıkılabilir" ifadesi dikkat çekti

Sayıştay'ın çocuklara hizmet veren Ankara'daki Sevgi Evleri'yle ilgili yaptığı inceleme raporunda ürkütücü ifadeler yer aldı. 2006'da, 10 milyon lira bedelle yapımına başlanan ve 2010 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan Sevgi Evleri'yle ilgili hazırlanan raporda, "İstihat duvarları hatalı yapıldı. 7 metrelik duvar çocukların üzerine yıkılabilir", "Eksikliklere ve kusurlara rağmen çocuklara hizmet vermeye başladılar" gibi ifadeler dikkati çekiyor.
RAPORUN hazırlandığı dönemdeki kurum yöneticileri de "Defalarca uyardık, 'bu işe karışmayın' dediler. Hatalara rağmen işin kabulü yapıldı" diye konuştular. CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, raporla ilgili soru önergesi verdi.
Eskİ SHÇEK'e bağlı olarak yapılan ve halen Ankara Valiliği'nin yetkisinde bulunan Sevgievleri'yle ilgili hazırlanan raporun bazı önemli bölümleri şöyle:
ÇATLAKLAR, RUTUBETLER VAR
- Bina birleşimlerinde çatlaklar oluştu. Rutubet meydana geldi.
- İşin geçici kabulü yapıldığından, Sevgi Evleri'nde çocukların barındığı görülmüştür.
- Projenin sözleşme ve eklerinde belirtilen şartlar doğrultusunda imal edilmedi.
- 7 metreyi bulan istinat duvarlarının yıkılması kaldırımda yürüyen çocuklar için hayati tehlike oluşturabileceği tespit edildi.
TOKİ'YE BAŞVURDUK
Kurum Müdürü Fahri Ertekin, raporla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Eksikliklerin tamamlanması için TOKİ'ye başvurduk. Bu yüzden işin kesin kabulünü yapmadık" derken, istinat duvarı için de "2 ay kadar öncesinde duvarda bazı tadilatlar yapıldı" demekle yetindi.
http://www.aksam.com.tr/guncel/7-metrelik-duvarlar-cocuklara-mezar-olabilir/haber-186636

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder