Translate

1 Nisan 2013 Pazartesi

Cezaevindeki dayısının mektubu okula döndürdü

AA

1 Nisan 2013

Cezaevindeki dayısının mektubu okula döndürdü

Van’ın Muradiye ilçesinde maddi imkansızlık nedeniyle okula gönderilmeyen kız çocuğu, cezaevindeki dayısının Muradiye Cumhuriyet Başsavcılığına yolladığı mektup sayesinde okullu oldu.

Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Y.E, Muradiye ilçesine bağlı Kocasaban köyünde yaşayan 13 yaşındaki yeğeni Arzu Çağrı’nın okula gönderilmediğini öğrenince, Muradiye Cumhuriyet Başsavcılığına mektup yazdı. Mektubun ulaşmasının ardından konudan haberdar olan Kaymakam Erol Tanrıkulu, kız çocuğunun okula kazandırılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne talimat verdi. Bunun üzerine Çağrı ailesinin yaşadığı Kocasaban köyüne giden Köşk Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Kayakeser ile müdür yardımcısı Songül Noyan, anne Süheyla Çağrı’yı ikna ederek küçük Arzu’nun eğitime kazandırılmasını sağladı ve beraberlerinde getirdikleri okul formasını kendi elleriyle kız çocuğuna giydirdi. Okul Müdürü Kayakeser, kız çocuklarının okula devamını sağlamak amacıyla köy köy gezdiklerini belirterek, yıl içinde yaptıkları ziyaretler kapsamında 20 kız çocuğunu eğitime kazandırdıklarını söyledi. Cezaevindeki dayısının gönderdiği mektup sayesinde Çağrı ailesine ulaştıklarını anlatan Kayakeser, “Bu kızımız 5. sınıfı bitirdikten sonra okula gönderilmemiş. Biz bu durumu cezaevindeki dayısı sayesinde öğrendik ve annesiyle yaptığımız görüşme sonunda okulumuza kaydını yaptırdık. Kızımızın okuması için bundan sonra biz de destek olacağız. Velilerden de bu konuya daha fazla duyarlılık göstermelerini bekliyoruz” dedi.

 http://www.hurriyet.com.tr/egitim/22940972.asp

1 yorum:

  1. Duyarlı aktif dayısı olmasaydı ne olacaktı. Sistem nedir hiç öğrenemeyecekmiyiz acaba ?. Neden Milli Eğitim İlçe md.leri yaşlarına göre çocukların okula gönderilip gönderilmediğini denetlemez. Üstelik bu kanuni göevi değilmi ? Denetlememişse görevini ihmalden bakanlığı tarafından neden gereği yapılmaz ? Anlaşılır gibi değildir. Sonrada iyi birşeymiş gibi böyle haberler okuyoruz.

    Ayten Yıldırım

    YanıtlaSil